RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell skaper skjelvinger utenfor Nova Scotia

Sist oppdatert:
Shell Canada meldt torsdag kveld at de for tredje gang kutter reserveestimatene for det store gassfeltet Sable utefor Nova Scotia. Dette kan gi bivirkninger for aktiviteten i regionen
Shell meldte at de kutter reservene med hele 40 prosent til 430 milliarder kubikkfot for deres andel i Sable-feltet. Shell har en eierandel på 31,3 prosent i feltet.

- Det er klart en skuffelse, sier talskvinne Jan Rowley i Shell Canada til The Halifax Herald.

Dette er ikke det første men det tredje kuttet Shell gjør i reservene, som var på hele 1,1 billioner kubikkfot for Shells andel da feltet startet produksjonen. Det skal fortsatt være for tidlig å si om kuttet vil føre til kutt i levetiden som er stipulert til 25 år.

Bakgrunnen for kuttet skal være en skuffelse på Glenelg-brønnen som ikke forsvarer utbygging med en egen plattform. De andre partnerne på feltet er ExxonMobil, Pengrowth Energy Trust, Mosbacher Operating Ltd og Imeprial Oil.

Gir ringvirkninger

Det er imidlertid på det rene at samtalene med det canadiske oljeselskapet EnCana vil bli langt viktigere med tanke på en sammenkobling av Sable-felet og EnCanas prosjekt Deep Panuke.

Canadiske kommentatorer mener at Sable-partnerne til slutt må få på plass en allianse med EnCana for å gjøre Deep Panuke levedyktig og for å holde Sable i gang.

Sable-problemene kan både gi mer insentiver til å få på plass en avtale raskt, men det kan også i verste fall bety slutten for begge prosjektene.

- Nyhetene om Sable er tilleggbevis på at det å utvikle Nova Scotias offshorepotensial ikke er lett, men det er fortsatt for tidlig å avskrive det helt, skriver Halifax Herald i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere