RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell slutter "ny" dypvannsrigg

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Shell har nå inngått en kontrakt på leie av riggselskapet Noble Drillings dypvannsrigg Noble Clyde Boudreaux (bilde) på en to år lang kontrakt
Riggen har ligget i opplag siden 2003 da Noble Drilling stanset en oppgradering av riggen på grunn av mangel på en langsiktig kontrakt.

Shell har nå gått inn på en intensjonsavtale for riggen som er en oppankret halvtnedsenkbar rigg som har kapasitet til boring på havdyp inntil 10.000 fot.

Kontraktsoppstart er planlagt til tredje kvartal 2006, da riggen forventes ferdig oppgradert. Oppgraderingsarbeidene igangsettes igjen umiddelbart. Riggen er en utvidet Friede & Goldman 9500-design som oppgraderes til store havdyp.

Noble Drilling forventer at kontraktsverdien vil havne mellom 143 og 153 millioner dollar basert på dagens utstyrskonfigurasjon. Det gir dagrater mellom 195.000 og 210.000 dollar pr. dag.

En endelig kontrakt skal signeres inne 15. februar neste år.

Shell har også indikert overfor riggselskapet at de ønsker å forlenge kontrakten på Noble Drilling Noble Jim Thompson med 90 dager. Riggens kontrakt utløper i juni neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere