RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell tar opp igjen streikedialogen i Nigeria

Sist oppdatert:
Det opplyses nå av de streikende fagforenignslederne tirsdag at det nå er gjenopptatt samtaler på høyt nivå med Shell Petroleum for å få slutt på den to uker lange lockouten
Det melder Dow Jones Newswire. Partene har ikke vært i samtaler siden disse falt sammen torsdag i forrige uke.

- Ting er i ferd med å bli normalisert. Høynivå konsultasjoner er i gang akkurat nå mellom fagforeningen og Shell-ledelsen, sier generalsekretær Bayo Olowoshile i funksjonærfagforeningen Pengassan.

Representanter for Shell Petroleum har ikke vært tilgjengelige for kommentar.

Pengassan har stengte ut alt personell ved Shells kontorer i Lagos, Warri og Port Harcourt siden 27. august, mens selve oljeproduksjonen og utskipningen av olje ikke er rammet. Det streikende personellet har nøkkelroller i administrasjonen men også på feltene.

Det er fryktet at en langvarig protest vil hindre Shell i å gjenopprett deler av produksjonen som har vært nede siden etnisk uro i mars. Omkring 120.000f at pr. dag er fortsatt stengt.

Shell står for omkring halvparten av Nigerias produksjon på 2 millioner fat pr. dag. Protesten gjelder restrukturering av Shell som de frykter vil føre til færre arbeidsplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere