RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell vant LNG-løpet i Mexico

Sist oppdatert:
Royal Dutch/Shell har fått kontrakten på å bygge det som blir Mexicos første importterminal for LNG. Shell konkurrer fortsatt med Golar/Marathon og Sempra om den først terminalen på vestkysten
Shell signerte i går kontrakten med meksikanske myndigheter på å bygge en importterminal for flytende naturgass (LNG) på Mexicos gulfkyst.

Shell er dermed først ute med å bygge en LNG-terminal i Mexico. Selskapet sikter mot mer, og konkurrerer med amerikanske Sempra Energy og konsortiet hvor John Fredriksens Golar LNG er med sammen med Marathon Oil om å få den første kontrakten på Stillehavskysten. Forløpig lede Sempra det løpet etter å ha fått plass alle de tre viktigste tillatelsene for en terminal.

Anlegget Shell nå skal bygge på gulfkysten skal ha en kapasitet på 500 millioner kubikkfot pr. dag. Kontrakten gjelder i tillegg til byggingen drift og vedlikehold over en periode på 15 år fra oppstart.

Shell har forpliktet seg til en pris på 0,18 dollar pr. million britiske termiske enheter for å levere gassen til det meksikanske gassnettverk. Kravet var en pris under 0,185 dollar ifølge anbudsdokumentene.

Tross stor interesse for kontrakten, med 16 selskaper som kjøpte anbudsdokumentene, var Shell eneste byder.

Imidlertid har TotaFinaElf nå slengt seg med, og har kjøpt 25 prosent av prosjektet og markedsselskapet Gas de Litoral.

Det er ventet at terminalen vil komme i drift i andre halvdel av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere