RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell vil ha mer på Sakhalin

Sist oppdatert:
Oljegiganten Shell planlegger en massiv ekspansjon av gassproduksjonen på det gigantiske Sakhalin 2 prosjektet. Les mer her
Shell har tidligere meldt om massive overskridelser i det store gassfeltet Sakhalin ved kysten av de østlige deler av Russland. Men nå vil selskapet ha mer, melder Financial Times.

Selv om prislappen på den russiske øyen, som skal levere den første russiske LNGen, har doblet seg til 20 milliarder dollar og er åtte måneder forsinket, så vil Shell ha mer. Årsaken til dette er at etterspørselen etter flytende naturgass (LNG) øker i både Asia og USA, markeder som vil bli forsynt fra dette feltet, og prisene stiger.

De to LNG linjene som er under konstruksjon vil produsere 9,6 millioner tonn av LNG når de starter opp i tredje kvartal 2008, men nå er det planlagt å øke produksjonen med ytterligere 20 prosent. Det melder Shell ifølge Financial Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere