RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell vil satse på Nordsjøen

Sist oppdatert:
Per i dag har Norske Shell kun ett operatørskap på norsk sokkel til tross for at Norge er regnet som satsingsområde for selskapet. Dette akter selskapet å gjøre noe med. Les mer om planene her
Offshore.no har sett nærmere på Norske Shell sine planer for Nordsjøen.

Shell operer i dag Draugen på norsk sokkel, og det planlegges å øke utvinningen fra feltet blant annet med hjelp av 4D-seismikk.

Draugen vil etter planen produsere frem til 2016, men målet er å forlenge feltets levetid, og Shell har startet et tverrfaglig samarbeidsporsjekt som kalles Draugen 2020. Det skriver Offshore.no.

Shell skal også overta som operatør på feltet Ormen Lange når det starter produksjonen i 2007, mens det planlegges investeringer også på Trym-feltet.

-Når det gjelder Trym, planlegger Shell å levere PUD før jul. Boring av en brønn er planlagt i 2007, og dersom alt går etter planene, forventes produksjonsstart 2007/2008. Det gjøres nå en rekke tekniske studier for å komme frem til en endelig investeringsbeslutning, sier Terje Jonassen, informasjonsdirektør i Shell, til Offshore.no.

Gassfeltet Trym ligger på grensen mellom Norge og Danmark. Shell, Statoil og Dong har blitt enig om utbygging, og planen er å knytte Trymgassen opp til den danske Harald- plattformen syv kilometer unna.

-Samarbeid på tvers av landegrenser i vår nye europeiske modell har gjort dette prosjektet mulig, sier Jonassen til Offshore.no.

Shell har også funnet gass på Onyx-feltet, et funn som Oljedirektoratet betegner som lovende. Det anslås utvinnbare gassressurser på 60 milliarder kubikkmeter.

Offshore.no melder at Shell håper å bygge ut Onyx som et selvstendig senter, i samarbeid med Total. Dersom denne brønnen påviser store nok utvinnbare reserver, vil det etter all sannsynlighet bli en selvstendig utbygging med ny infrastruktur på overflaten i tillegg til eventuelle subsea løsninger, melder Offshore.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere