RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell vurderer retrett fra Nigeria

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Shell vurderer om de skal trekke seg ut av de vestlige deler av Nigeria etter flere militsangrep. Det kan få konsekvenser. Les mer her
Tungt bevæpnede militsgrupper fra den etniske gruppen Ijaw drepte seks mennesker i et raid på en oljeplattform eid og drevet av Shell. Dette er det fjerde angrepet på fem dager. Nå kan de stadige militsangrepene få oljegiganten til å trekke ut sine 330 ansatte fra oljeinstallasjoner ved Niger deltaet. Det melder Reuters.

Militsgrupper i området hevder ovenfor Reuters at de har 5.000 soldater under våpen, og truer med å stikke alvorlige kjepper i hjulene for verdens åttende største oljeeksportør.

Dersom Shell trekker ut sitt personell vil det ligge knallhardt press på den nigerianske presidenten Olusegun Obasanjo om å knekke de militære gruppene. Disse krever mer kontroll over regionens oljeressurser samt løslating av to politiske ledere.

Shell er det største oljeselskapet i Nigeria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere