Sherwoods helter er tilbake

Borte er tightsen og den teite, grønne hatten. Den nye Robin Hood er ung, sjarmerende og smokin’ hot.

23.01.08 10:04

(Side2:) NRK3 pøser på med kvalitet og godt håndverk på seriefronten. I kveld er det klart for actionfylt og sjarmerende skogshelter.

Helten som stjeler fra de rike og gir til de fattige, den slemme sheriffen av Nottingham og jomfruer i nød; legenden om Robin Hood skulle være kjent for de fleste, men denne nye BBC-serien trakk allikevel sju millioner seere i gjennomsnitt da den ble vist på TV i Storbritannia. I kveld har den premiere på NRK3, og ifølge ryktene har vi mye å glede oss til.

Iren Jonas Armstrong spiller Robin Hood, eller Robin of Locksley som han egentlig het, og har blitt sexsymbol over natten. BBC er allerede i gang med å spille inn en tredje sesong av storsuksessen. «Robin Hood er en serie som er gjort mer morsom, moderne og intelligent for å appellere til dagens publikum» heter det fra NRK, så nå gjenstår det å se om Armstrong & Co klarer å hamle opp med den legendariske, dog amerikaniserte Kevin Costner-versjonen som kom for 17 år siden.

Se første episode av «Robin Hood» i kveld mandag, klokken 20.00 på NRK3

(artikkelen fortsetter under bildet)

Robin Hood og resten av den lystige (?) gjengen. Foto: (NRK)

Det er ikke bare sexy skogsmenn som skal lokke seere til NRK3 denne vinteren. Den ferske kanalen satser friskt med flere gode kvalitetsserier.

Alec Baldwin, Tina Fey og Tracy Morgan i «30 Rock» Foto: (NRK)

«30 Rock» er en amerikansk komiserie som har vunnet både flere Golden Globes og en Emmy-pris for beste komiserie. Handlingen sentrerer seg rundt manusforfatteren Liz Lemon og hennes sinnssyke sjef Jack Donaghy. De jobber begge på liveprogrammet «The Girlie Show» som sliter med seertallene på tross av blonde, egosentriske Jenna i hovedrollen. Den hyperaktive Tracy Jordan blir dermed hyret, uten at det skaper mindre problemer for hardt-arbeidende Liz. «30 Rock» er en rimelig tradisjonell komiserie, men etter sigende er den i motsetning til mange andre, også rasende festlig.

Manusforfatter Tina Fey både produserer serien og spiller hovedrollen, mens Alec Baldwin spiller Jack Donaghy.

Se «30 Rock» mandager klokken 22.05 på NRK3

David Mitchell og Robert Webb i «Peep show». Foto: (Stella Pictures)

«Peep Show» er en av de britiske TV-seriene Side2 etterlyste i høst, og nå er den endelig her. Brilliant, merkelig, original og utrolig morsom. Gammelmodige Mark (en 50-åring fanget i en 27-årings kropp) og egosentriske Jez som prøver å slå gjennom som musiker, er to merksnodige karer som bor i samme leilighet. Å begi seg ut på en beskrivelse av plottet er dødfødt, det må rett og slett sees. Duoen Robert Webb og David Mitchell som spiller hovedrollene, står også bak sketch-showet «That Mitchell and Webb look» som også er verdt en kikk.

Se Peep Show mandager klokken 20.25 og tirsdager 23.25

Les mer:Seriene vi går glipp av

NRK3 er tydeligvis ikke en kanal som hviler på sine laurbær. I uke syv kommer den amerikanske miniserien «The Starter Wife» (serien vil få et annet navn på norsk) med Debra Messing, kjent fra «Will & Grace», i hovedrollen. Hun spiller ekskona til en av Hollywoods studiosjefer og begynner et nytt liv etter skilsmissen. Debra Messing ble nominert til Golden Globe for denne rollen, og serien fikk massevis av Emmy-nominasjoner.

Uka etterpå er det klart for «Psych», en serie om en etterforsker som får hjelp av sin synske bestevenn til å løse saker. Problemet er bare at bestevennen ikke er synsk på ordentlig. Serien har både fått gode kritikker og noen av de høyeste seertallene i USA i 2006.

Bland inn serier som «Spooks», «Creature Comfort», «Smith and Jones» og «Sugar Rush», og du har en kanal som er verdt lisenspengene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.