RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ship Finance mot unotertelisten(Ny)

Sist oppdatert:
Frontlines deleide asset-selskap Ship Finance skal inn på Fondsmeglerforbundets unoterteliste. Samtidig ser nedsalget i Ship Finance ut til å trekke litt ut
Dette kom frem på DnB Nor Markets shippingseminar torsdag.

Ifølge Frontlines Tom E. Jebsen blir aksjene til Ship Finance å finne på unotertelisten til Finansmeglerforbundet i dag.

- Vi skal nå dele ut en haug med Ship Finance-aksjer og mange av mottakerne er VPS-registrerte. Vi ønsker nå å gi de et marked hvor de kan selge aksjene uten å ta den dyre øvelsen med å overføre dem til USA, sier finansdirektør Jebsen til iMarkedet i formiddag.

Det er også et annet hensyn som er viktig i forbindelse med unotertelisten, ifølge Jebsen og det er tiden fra et nedsalg til aksjene kan handles på New York-børsen.

- Det tar gjerne 90-100 dager fra aksjene solgt til de er registrert for handel, sier Jebsen.

Ved å kunne tilby kjøperne i et nedsalg et markedet hvor aksjene kan handles umiddelbart håper Jebsen at Frontline oppnår en best mulig pris i det planlagt nedsalget.

Frontline eier fortsatt 63,4 prosent av aksjene i Ship Finance, men målet er å dele/selge dem ut før nyttår. Brorparten vil ifølge Jebsen bli delt ut mens en mindre del skal selges til utvalget institusjonelle investorer.

Jebsen avviser imidlertid at unotertelistingen er et første skritt mot Oslo Børs for Ship Finance.

- Dette passer ikke i Oslo, vi ønsker ikke et nytt Nordic American Tankers, sier Jebsen.

Jebsen gjentok tidsplanen for nedsalget i Ship Finance, men sa i tillegg at nedsalget/utdelingen "i praksis kan de dra ut til første kvartal".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere