RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shippingvinduet stenger i USA

Sist oppdatert:
Det kan se ut til at emisjonsvinduet er i ferd med å stenge for rederiene som ønsker en notering i det amerikanske aksjemarkedet. Rederiet Capital Maritime har nå valgt å droppe børsnotering og emisjon
De rederiene som de siste månedene har gått for børsnoteringsemisjoner i USA har sett seg nødt til å kutte tildels heftig i sine indikerte kursmål, og nå er presset så stort på kursene at rederiet Capital Maritime & Trading like godt skrinlegger hele børsnoteringen.

Det er kanskje den klareste indikasjonen hittil på at sulten etter shippingaksjer er avtagende på Wall Street etter en strøm av rederier de siste to årene mens ratene var på vei mot historisk høyder.

Capital hadde planlagt en emisjon på 250 millioner dollar, men valgte i går å trekke emisjonen og børsnoteringsplanen.Det var planlagt solgt 16,7 millioner aksjer i et indikert kursintervall på 14-16 millioner dollar.

Det greske rederiet har hatt meglerhusene Goldman Sachs, Bear Stearns og Jefferies & Co. som tilretteleggere.

I en pressemelding skriver Capital at de ikke er klare for å gi noen rabatt tross god nok etterspørsel etter deres aksjer på kurser rett under det indikerte intervallet. De vil heller returnere til aksjemarkedet nå forholdene er bedre. Capital eier en flåte av produkttankskip, kombinasjons-og bulkskip.

De siste rederiene som har gått børs har sett seg nødt til å gjøre tildels drastiske kutt i emisjonskrusen for å oppnå fulltegning. YBS International gikk i markedet sist fredag, og måtte kutte emisjonskrusen fra indikerte 15-17 dollar til 10 dollar. Eagle Bulk Shipping som satte emisjonen også i forrige uke måtte gå ned fra indikerte 16-18 dollar til 14 dollar, og har siden falt ytterligere etter noteringen.

Fortsatt er det flere shipping emisjoner og noteringer i planlaeggingsfasen i USA, men planene kan forbli på papiret dersom ikek markedet bedrer seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere