Gå til sidens hovedinnhold

- Shittu den eneste kriminelle

Morgan Andersen betaler dyrt for å stikke kjepper i hjulene på Chelsea, hevder forsvarer Cato Schiøtz.

OSLO TINGRETT (NA24):
- Morgan Andersen stakk kjepper i hjulene for det ulovlige opplegget til Rune Hauge og Chelsea. Og det betaler han en høy pris for ved å sitte her.

NA24 - din næringslivsavis

Det sa forsvarer Cato Schiøtz under prosedyren i Mikel-saken onsdag ettermiddag.

Vil fengsle Morgan
Aktor Svein Holden la tidligere onsdag ned påstand om ett års fengsel for Morgan Andersen. Seks måneder er betinget.

LES MER: Krever fengsel for Morgan

- Aktor tar feil på alle de fire nøkkeldatoene, fastslo Schiøtz i retten.

Ifølge forsvarer Cato Schiøtz er det fire datoer aktor slåss mot:

  • 15. september 2004

Det ble ikke tegnet noen Mikel-kontrakt med John Shittu da, hevder Morgan Andersen. Aktor hevder det motsatte, og at denne avtalen er utgangspunktet for de senere forfalskningene.

  • 24. april 2005

Det ble inngått en ny kontrakt med Mikel den dagen, datert 22. april, hevder Andersen. Aktor er uenig, og mener Mikel ikke inngikk noen ny kontrakt med Lyn da han fylte 18 år.

  • 22. april 2005

Hva gjorde Lyns Stein Hoff med kontrakten som ble innlevert Fotballforbundet? Ifølge Andersen må Hoff ha forfalsket og innlevert en forfalsket kontrakt, mens aktor og Hoff sier at han ble instruert av sin sjef, Morgan Andersen

  • 30. mai 2005

Aktor hevder en presset Morgan Andersen forfalsket og leverte en Mikel-kontrakt til Fotballforbundet. Cato Schiøtz sier at dette var en kontrakt bestående av blandede dokumenter, og at denne kom fra Mikels mappe hos Lyn. Denne hadde Hoff ansvaret for.

Saken fortsetter under.

LES OGSÅ: Alt om saken rundt Morgan

- En av dem lyver grovt
- I denne saken står Shittus troverdighet opp mot Andersens. En av dem lyver grovt. Shittu har hatt store problemer med sin troverdighet, og han blir (aktors) sannhetsvitne på sentrale datoer, sa Cato Schiøtz.

Som mener agentene Rune Hauge og John Shittu skjøt seg selv i foten, ble for grådige og spilte seg selv utenfor sidelinjen våren 2005.

Duoen jobbet for Chelsea, som hevdet å eie Mikel. Men Schiøtz hevder Lyn hadde rettigheten til spilleren som ble solgt til Manchester United i slutten av april 2005.

Om kontrakten fra 15. september, som aktor hevder er brukt som utgangspunkt for 2005-forfalskningene og Schiøtz mener er forfalsket, sa Morgan Andersens forsvarer:

- Shittu er kriminell
- Denne slenger Shittu på bordet i en situasjon der partene slåss mot Fifa i en opphetet kamp om Mikel. Ingen har hørt om denne før det. Kontrakten er utelukkende et middel for den - unnskyld meg - kriminelle Shittu.

Schiøtz kom med sterk kritikk av påtalemyndigheten, som forsvareren mener har neglisjert å etterforske John Shittu. Han påpekte at septemberavtalen bare finnes i en kopi, og det er lett å snekre sammen denne.

- Formålet var å virvle opp støv og sette spørsmålstegn ved Lyns rettigheter. Er det ingen avtale 15. september 2004, må det være en avtale signert John Shittu i april 2005. Hele tiltalen er bygd opp rundt septemberkontrakten, sa advokat Schiøtz.

Og konkluderte underveis i sin prosedyre:

- Påtalemyndighetens byggverk er ikke et puslespill, men et korthus. Og hvis man fjerner ett kort, vet vi hvordan det går.

- Personlig tragedie
Advokat Cato Schiøtz krevde frifinnelse av sin klient, og at Andersen subsidiært behandles på mildest mulig måte.

- Morgan Andersen sitter igjen med null kroner og en personlig tragedie. Hele hans liv står nå på spill, sa Schiøtz.

Aktor la tidligere onsdag ned påstand om ett års fengsel, og at et halvt år gjøres betinget.

- Cato Schiøtz' prosedyre er et vell av upresisheter, kommenterte aktor Svein Holden, som også synes Andersens forsvarer drev «ufin involvering» av Lyns sportslige administrator, Stein Hoff.

Dom i saken kommer torsdag 13. mars klokken 14.00.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene