Gå til sidens hovedinnhold

Shoaib Sultan: - Feil å kneble Storhaug

Gir støtte til Hege Storhaug etter Facebook-utestenging.

Tirsdag ble islamkritiker og informasjonsleder i Human Rights Service, Hege Storhaug, utestengt fra Facebook i en kortere periode.

Det får MDG-politiker i Oslo, Shoaib Sultan, til å reagere.

- Noen ungdommer synes å ha masserapportert Storhaugs profil og slik prøvd å utestenge henne fra Facebook. Nå er det neppe noen hemmelighet at jeg ikke er enig med Storhaug i det meste, men slike forsøk på knebling av meningsmotstandere er dumt, kontraproduktivt og rett og slett galt, skriver Sultan på Facbook.

Les også: Hege Storhaug ble kastet ut av Facebook

- Glad de har tatt avstand

Sultan, som var ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo, ble etter valget anklaget av Storhaug for å anbefale ekstremisme.

- Ser med glede at organisasjonen Norges Unge Muslimer som først ble sagt å være bak dette stuntet har gått ut ved leder Zakaria Saaliti og tatt avstand fra stuntet og avkreftet at de står bak. Kudos, skriver han.


Selv reagerte Storhaug kraftig på utestengelsen fra Facebook.

- Dette er noe av det mest absurde jeg har opplevd i livet mitt, sa Storhaug til Nettavisen tidligere tirsdag kveld.

Les også: Hege Storhaug til angrep på Shoaib Sultan

Hun fortalte at hun på ettermiddagen ikke fikk logget inn på sin private profil, som ved 20.30-tiden ble åpnet igjen av Facebook.

- Det er noen som sier at de står bak, og jeg velger foreløpig å tro på det inntil det motsatte er bevist. Sånn sett så er jeg ikke overrasket over at den typen krefter opererer på den måten, sa Storhaug.

Takker for støtten

Sent tirsdag kveld takker Storhaug for all støtten hun har fått.

- Takk for en overveldende støtte til ytringsfriheten - min hjertesak! skriver hun på Facebook.

- Det er ingen tvil fra min side om at det er usedvanlig mange kloke og fornuftige folk i dette landet enten de er født her eller har innvandret. Enten de tilhører den ene eller den andre religionen eller ikke bekjenner seg til noen religion. Det viktigste vi skal samles om er frihetsverdiene ig det fantastiske Norge, skriver Storhaug videre.

Debatten om utestengingen av Storhaug fra Facebook har rast på sosiale medier. Her er debatten som har foregått på Twitter:

Kommentarer til denne saken