*Nettavisen* Nyheter.

Shoaib Sultan støtter blogger Linn Rosenborg i å la hetskommentarene stå

Spesialrådgiver for Antirasistisk Senter og bystyrepolitiker for MDG, Shoaib Sultan, støtter blogger Linn Rosenborg i å la hetskommentarene stå i kommentarfeltet i bloggen sin. Foto: Paul Weaver / privat (Mediehuset Nettavisen)

- Veldig mange mennesker er i selvfornektelse om at hets ikke er et stort problem, mener spesialrådgiver i Antirasistisk senter og MDG-politiker Shoaib Sultan.

23.03.18 09:03

Nettavisens blogger Linn Rosenborg publiserte tirsdag denne uken innlegget «Hvordan er det mulig å være så patetisk og historieløs».

Innlegget tar for seg nedtaggingen av to minnesmerker for jøder i Brugata i Oslo. Rosenborg tar også opp Holocaust, noe som fikk kommentarfeltet til å koke over av kommentarer som både inneholdt hets av jøder og fornektelse av jødeutryddelsen.

I etterkant av innlegget fikk Rosenborg mange reaksjoner på hvorfor Nettavisen ikke tok redaksjonelt ansvar og fjernet enkelte av kommentarene.

- Så lenge mange blir så sjokkert over at disse meningene finnes lar jeg de stå. Når sjokket har lagt seg, kan vi begynne å jobbe med dette, sa Rosenborg til Nettavisen i går.

Støtter Rosenborg

Spesialrådgiver i Antirasistisk Senter og bystyrepolitiker for Miljøpartiet De Grønne, Shoaib Sultan, gir Rosenborg sin fulle støtte og stiller seg også bak Nettavisen i den redaksjonelle avgjørelsen om å ikke fjerne kommentarer fra Rosenborgs blogg.

- Jeg tenker at det er veldig viktig å få synliggjort hatet som ligger der. De ganske hårreisende kommentarene synliggjør det på en god måte. Jeg ville forstått det om Linn ønsket å fjerne det, jeg hadde hatt sympati for det, men setter pris på at hun tar belastningen det er å la det stå, sier han til Nettavisen.

- Jeg støtter Nettavisen i at Nettavisen støtter Linn W. Rosenborg i sin beslutning. Og selvfølgelig vil jeg også takke og støtte Linn i det arbeidet hun gjør.

Les nyhetsredaktør Erik Stephansens blogg: Når «radikale» vil sensurere jødisk blogger

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermdump fra kommentarfeltet til Linn Rosenborgs blogg.


- Mange i selvfornektelse

Innlegget til Linn Rosenborg fikk over 300 kommentarer. Den første og øverste kommer fra en som mener jødeforfølgelsene er oppspinn. Rosenborg ønsker ikke å slette kommentarene fordi hun vil at folk skal se hva som kommer:

- Folk er sjokkert. Jeg blir lei meg, men det vil jeg helst ikke si høyt. Da beskyldes jeg for å dra offerkortet. Det er klart dette går innpå meg. Jeg er ikke lei meg på egne vegne, men på vegne av samfunnet, har hun tidliere sagt til Nettavisen.

Shoaib Sultan mener at det å ikke sensurere kommentarfeltet gir et innblikk i hvilke meninger som finnes der ute:

- Veldig mange mennesker er i selvfornektelse om at hets ikke er et stort problem. Vi så at mye veltet frem under innlegget til Linn Rosenborg. Det tristeste er at dette er noe med tid og sted. I et innlegg som diskuterte noe annet, kunne man forstått at det var riktig sted å ta opp. Men i en sak som omhandler skjending av gravsteder, som dette jo er, så er det ekstra smakløst å komme med denne typen kommentarer, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Han har selv tatt en titt på kommentarfeltet i det aktuelle innlegget.

- Vi vet hva slags folk som kommenterer og dessverre overrasker det ikke. Jeg ser at Vigrid-miljøet er aktivt deltakende der og jeg er vant til en del lavmålsinnlegg fra dem. Det forundrer ikke at de kommer med sånn.

- Jeg synes det er viktig både at man får synliggjort det, men også at flest mulig mennesker deltar og påpeker det usmakelige i dette på et mer egnet sted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag