RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shop deg slank

Sist oppdatert:
Lei av treningsstudioer og jogging? Ta deg en tur på kjøpesentret.

(SIDE2:) Alle kvinner vet at en shoppingtur betyr mange skritt. Verdens helseorganisasjon anbefaler å gå minst 10 000 skritt hver dag, noe det er mulig å klare på en shoppingtur.

Ifølge Aftonbladet.se er shoppingtrening en ny trend.

400 kalorier
Nettsiden skriver at du forbrenner omtrent 150 kalorier på en normal shoppingtur. Ved shoppingtrening skal du øke tempoet og gå mer, slik at du forbrenner omtrent 400 kalorier.

Trenden startet i USA og har nå spredd seg til Europa.

Mye bevegelse
Reglene er enkle: Du skal gå fort og helst bare vindusshoppe - sistnevnte for at du ikke skal ruinere deg. Klarer du ikke la være å kjøpe noe, er imidlertid ikke det bare dumt. Tunge poser er nemlig bra for armmusklene. Men pass på at du bærer posene riktig, så du ikke får vondt i ryggen, skriver ABC News.

Treningen trenger ikke begynne når du kommer inn på senteret. Parkér så langt unna som mulig, så du må gå et stykke til bilen. Om mulig, bør du la bilen stå igjen hjemme og gå eller sykle til senteret.

For å bli smidig bør du gå fort gjennom butikkene, og dermed komme deg forbi klær og folk.

Bruk rulletrappa
I rulletrappene skal du gå eller løpe i stedet for å stå stille. Hvis rulletrappene er fulle, trenger du ikke bruke den som en hvilepause. Stram musklene i kroppen mens du står i trappa. Dette kan du også gjøre hvis du står i kø for å betale.

Dersom det er få på kjøpesenteret, kan du ta sjansen på å løpe oppover en rulletrapp som går nedover. Men dette er ikke anbefalt hvis det er andre i rulletrappen.

Det lønner seg å spise før du drar på shoppingturen. Dette roer deg ned og gir kroppen tid til å fordøye maten. Dermed får du mer energi når du trener.

17 timer for én kilo
For å forbrenne 400 kalorier, må du holde tempoet høyt og bevege deg jevnt i en time.

Hvis målet er å gå fort ned i vekt, må du dessverre ty til mer slitsom aktivitet. Ifølge Aftonbladet må du forbrenne 7000 kalorier for å gå ned én kilo. Du må dermed utøve shoppingtrening 17 ganger for å gå ned én kilo.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere