*Nettavisen* Nyheter.

Shop vintage som Moss

Her er fem vintage- og secondhand-butikker du rekker innom i løpet av en dag i London.

13.07.06 08:08

(London/SIDE2): Det første du bør gjøre når du kommer på flyplassen i London er å kjøpe magasinet Time Out.

Magasinet er kategorisert under kunst, bøker, komedie, film, homofile/lesbiske, musikk, natteliv, sport, teater, forbruk og mat&drikke. Time Out har dermed oversikt, med adresser, over alt som skjer i London iløpet av den tiden du skal være der.

London er kjent for sin fantastiske shopping. Her er oversikt over fem butikker du kan rekker på en dag- om du er klar for å gjøre et secondhand-kupp.

LES: 70-tallet er det hotteste akkurat nå.

TOP SHOP: Top Shop finnes på flere steder i London. Den mest hektiske og kanskje mest slitsomme handlegata er som kjent Oxford Street. Men Top Shop-butikken over fire etasjer i denne gata er likevel verdt et besøk.

Her finnes tøff gatemote, selskapsklær, accessories, sko, vesker og butikken er flink til å ha siste skrik fra catwalken. Det beste med avdelingen på Oxford Street er blandingen av designertøy og vintageklær. Her finner du kule 60 og 70-talls kjoler, stooore solbriller, sko med kilehæl, t-skjorter med puffarmer- og egentlig alt du leter etter om du liker vintagestilen. Top Shop kan sammenlignes med H&M, bare med et bredere utvalg.

URBAN OUTFITTERS: Denne kule butikken finner du både på Oxford Street, Kensington High Street og Earlham Street. Urban Outfitters har alt innen accessories (vesker, solbriller, hatter, lommebøker, øredobber), sko, og det meste du leter etter av klær (jeans, kjoler, basic-plagg, jakker, shorts, skjørt!).

I tillegg kan du finne mye kult «gadget» her, og også gjøre et kupp til platesamlinga di. Urban Outfitters i Kensington High Street har mye fint vintage, som hverdagslige kjoler, militærbukser som er sydd om til tøffe shorts, og skjørt som er høye på livet. Dette er butikken som er perfekt til å handle klær om du liker å blande gatemoten med designertøy det bare finnes ett plagg av.

ONE OF A KIND: En av de mest kjente vintage-butikkene i London ligger i Portobello Road. Kate Moss, Sadie Frost og Liberty Ross er blant stjernene som er kunder her. Supermodellen Moss, som er kjent for å være først ute med siste mote, blander ofte dyre merkeklær med secondhand. One Of A Kind har merker som Chanel, Yves Saint Laurent og Gucci.

Eier av dette skattekammeret, som er noe dyrt, heter Jeff Ihenachos. Han har fylt sin butikk med klær fra markeder, bagasjeromsalg, auksjoner og klesmesser fra over hele verden.

One Of A Kind byr på høye hæler, flip-flops og boots i alle tenkelige farger og fasonger- det er så nær himmelen du kan komme innen mote, har Vogue tidligere skrevet.

- Jeg går for futuristisk vintage- veldig glamorøst, ettplagg-saker, sier Ihenacho.

NOTTING HILL: Det er verdt å gå en tur rundt i Notting Hill for her finnes en rekke secondhand-butikker. Ikke la deg lure av litt slitte butikklokaler. Utvalget kan sammenlignes med våre egne Fretex-avdelinger, men om du leter litt kan du gjøre noen skikkelige kupp i Notting Hill. Her er det mer «ekte» secondhand og vintageplagg, men ta deg god tid- de kuleste plaggene henger ofte gjemt her.

CAMDEN MARKET: Det finnes flere markeder i London, men Camden er blant de mest kjente. Her lønner det seg å ha god tid om du skal finne noe, for det er mye å se på og mye merkelig. Her kan du finne converse, lakk og lær, merkeklær, bruktklær- kort sagt shopping for de fleste tenkelige klesstiler. Andre markeder som er verdt et besøk er Portobello Market.

LES MER OM REISE HER

Les også:

Samler kroppskunsten

- Skål for London

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.