RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shopping verden rundt

Storbyer som New York og Paris er velkjente reisemål for shoppingturistene. Her er noen alternative handelsbyer for turister.

(SIDE2): Tilbudet av store internasjonale butikker er kanskje ikke det største, men et godt kjøp er nesten garantert på denne rundreisen i shopping. Guardian har tatt for seg globetrotterens handlemekka.

Vi starter opp hos våre naboer i øst. I den russiske hovedstaden Moskva og i St. Petersburg, gjør de siste års forandringer seg gjeldene i butikkene. Det er særlig en variasjon av varer som utmerker seg i den tidligere kommuniststaten.

Her finner man luksusvarer som klokker, kamera, pels, smykker, vin og glass. Samtidig er det mye å velge i blant tradisjonelle leker, militæreffekter og brennevin.

Vær skeptisk til de store kjøpesentrene, for de små butikkene, litt utenfor hovedgatene, har gjerne de samme varene til mye lavere priser. Markedet Vernisazh i Izmaylovsky-parken er også verdt å sjekke ut. Denne ukentlige begivenheten begynner å bli ganske kommersiell, men det går fortsatt an å gjøre et kupp.

Følelsen av velbehag på kroppen kan få en ny dimensjon i Bangalore. I denne byen, sør i India, er det kvalitet som står i fokus når det går i silke.

I hovedstaden New Delhi er det ingen mangel på markeder, men den britiske avisen har plukket ut Chandni Chowk som sin favoritt. Dette shoppingeldoradoet ligger mellom moskeen Fatehpuri og det røde fortet. Sølvtøy og smykker er gjerne de beste kjøpene, men finnes også alt hobbyskredder kan ønske seg.

Havna Guayaquil er gjerne inngangsporten for alle reisende til republikken Ecuador. Like ved, på den pyreneiske halvøya Santa Elena, finnes det flere håndverksbutikker som lager tradisjonelle Panama-hatter. Kvaliteten er det ingenting å si på og plagget er utrolig praktisk i denne delen av verden.

I Tyrkia begynner man gjerne handelen med en lite glass eplete eller litt klissete godteri. Grand Bazaar i Istanbul er verdt et besøk bare i form av å være et av de største og mest kjente markeder i verden.

Lar man seg ikke lure av eldgamle salgsteknikker kan man i tillegg gjøre et godt kjøp når det kommer til skinnvesker, rydder og bomullsplagg.

Blir det litt for hektisk og trangt i dette populære markedet er Ortakoy en litt mer behagelig og avslappet opplevelse. Her er det også i pruting, men selgeren springer ikke etter deg med tilbud bare du har tatt en titt utvalget.

Gode tilbud, særlig innen antikviteter, støter man gjerne på i Thailand. Er man først i Bangkok bør man også ta turen til Naga House i 315 Soi Ongkarak. I alle fall om det er teakmøbler som er av interesse. Brukskunst i tre, metall og keramikk finner man ellers i shoppingsentrene Amarin Plaza, Gaysorn Plaza eller The River City Grandeur. Thailandsk silke finnes overalt i landet og lokalbefolkningen gir selvsagt tips om hvor man gjør det beste kjøpet.

Kina begynner å bli en kjent destinasjon for handleglade nordmenn. Mange drar til Beijing, men det store utvalget av vevde tekstiler finner man helst i byer som Shanghai og Huangzou. Ellers bør man prøve seg på markeder som Longshen og Hou Jie i Guangdong-provinsen.

Et afrikansk mekka for shopping finner du i Marokko, eller Marrakech for å være litt mer nøyaktig. Her er alle gatene i sentrum fylt med butikker som selger alt mellom himmel og jord.

Souk des Teinturiers er den mest fargerike delen av byens handlesenter. Rundt Criée Berbère mangler det ikke på bunter med farget ull og prisene på tradisjonelle tepper er fantastiske.

Les også:

Pruting - gjør et røverkjøp

Flere reisesaker finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere