RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shoppingmekka i New York

Sist oppdatert:
I New York finner du alt. Side2 tok turen og gir deg her noen av de beste shoppingtipsene.

(SIDE2): New York er byen der du finner det meste, og det er ikke så dyrt som alle skal ha det til. De beste butikkene finner du litt utenfor allfarvei, og ikke nødvendigvis i de hippeste butikkene i de mest veletablerte shoppingområdene.

SE BILDER NEDERST

Billig og alternativt
I både East Village og Williamsburg finner du lett secondhand-skatter, billige plater, bøker og kunst. På Broadway finner du småbutikkene hvor du kan gjøre noen kupp.

Hysterisk stressende
Soho er fortsatt et shoppe-mekka, men kun for de med gullkort på innerlomma. New Yorks første og mest populære shoppingsenter, Macys, er hysterisk stort, stressende og glamorøst i all sin prakt. Er du i New York i førjulstiden, så sjekk ut de ekstravagante vindusutstillingene hos Macys.

Her er en oversikt over noen av de kuleste butikkene og shoppinggatene i verdens hovedstad, New York.

Dyrt: Soho, Meatpacking District.

Midt i mellom: East Village og Lower East side, Greenwich Village.

Billig: Williamsburg (Brooklyn) og småbutikker på Broadway og Americas, Alphabet City, Chinatown.

Lower East side/East Village:

Beste Secondhand: Tokyo Joes Inc. Lite lagerutsalg som har spesialisert seg på luksusmote. Her finner du Prada og Chanel til gunstige priser, men ikke mye under 60 dollar.

Villagepeople - Billig secondhand-butikk som har masse sko og kule skinnjakker. Både for gutter og jenter. Her finner du mye som starter fra 10 dollar og opp.

Beatles-shop - I East Village, nesten nede i Lower East-side området ligger det en Beatles-butikk som kun selger Beatles-gadgets. Du finner alt fra vesker, bøker, t-skjorter, plakater, kopper og plater.

CBGB - Den legendariske rockeklubben ble lagt ned for bare en måned siden, men butikken derimot, lever i beste velgående, og frir til alle rockeglade turister med for mye penger. Her kjøper du t-skjorter med CBGB-trykk både til barn og voksne.

Brooklyn/Williamsburg:

Ta t-banen til Bedford stasjon. I dette området ligger det secondhand, musikkbutikker og kunstmarkeder på rekke og rad. Her finner du mye fint om du leter litt. Gata du bør gå på er North 6th street.

Mini mini market - kule solbriller, vesker og t-skjorter til en rimelig penge. Ellers er klærne i overkant dyre. Her finner du både nye og gamle ting.

Earwax - Platebutikken hvor du finner gjemte skatter. Her finner du akkurat den plata du vil ha, men det er ikke billigst i by'n.

Downtown: Century 21 ligger mellom Trinity Pl. og Broadway. Dette er et supermarked for Haute Couture. Og prisene på fjorårets moter er helt uslåelige. Her kjøper du design til opptil 70 prosent avslag.

Soho/Greenwich Village:

I Greenwich Village finner du masse turist-sjapper med filmplakater, bilder og kunstprints, mens i Soho ligger alle de dyre butikkene som Prada, Louis Vuitton og Agent Provocateur. Soho er et ganske strigla områder hvor det vrimler av kjøpekåte turister med Louis Vuitton vesker. Det blir ofte fremstilt som det beste shoppingdistriktet i New York, men smaken er som baken. Det er i hvert fall veldig lett å shoppe her, selv om lommeboka fort blir tom.

Meatpacking District:

Her ligger det mange utesteder, hippe barer og kule designbutikker som Stella McCartney og Alexander McQueen. Besøk den franske bistroen «Pastis» for et pustehull i shoppingen. Stedet er kjent for sin biff tartar, som smaker helt nydelig.

Times Square/Theater District:

Her finner du Victorias Secret, Macys, Forever 21, H&M, Zara, Footlocker, Payless Shoes. Alle butikkene ligger rett ved Empire State Building. Kjedebutikken Forever 21 har mye fint til en billig penge. Zara butikken kommer i en eksklusiv innpakning og H&M er kjedelig i forhold til hjemme. Billige amerikanske sneakers får du på Footlocker, og på Payless får du den aller billigste utgaven.

Ellers gode tips:

Sephora: Disse butikkene finnes over hele New York, og har alt du vil ha av sminke.

American Apparel: kul butikk med streite og enkle klær som ligger flere steder i byen.

Turist-stæsj: Hele Broadway vrimler av turistbutikker.

Undertøy: Victoria's Secret har det meste, både søtt og sexy og til en billig penge. Også Agent Provocateur i Soho har mye fint, enda mer sexy og pirrende undertøy, men prisen er tre hakk opp.

Vintage: Butikkene er mange og bugner over av klær, sko og vesker. Det er i de største butikkene som kanskje ser mest trash ut at du finner det fineste og billigste. Vil du virkelig finne de fine tingene må du rett og slett ta deg god tid. Her er det mye å gå igjennom, men heldigvis har innehaverne ganske god smak og er på nett med trendene, så her tas ikke inn hva som helst. Du kan lett gjøre kupp på lekre pelser, kule skinnjakker og unike t-shirts.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere