*Nettavisen* Nyheter.

Si nei om noen gir deg denne

Foto: Splash News (Splash News)

Den vil nemlig gi folk flest pusteproblemer.

(SIDE2): På bildet over ser du en chili med navnet Naga Jolokia. På indisk betyr dette spøkelseschili, og ifølge Guinness' rekordbok er dette verdens sterkeste chili.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Overgår alt
Effekten av sterk chili måles i innholdet av capsaicin, som er virkestoffet som gir den skarpe smaken, og måleenheten er scoville.

For å gi et visst sammenligningsgrunnlag rater Tabasco-saus på mellom 2500 – 5000 på scoville-skalaen. Naga Jolokia er vanvittig nok opp til 400 ganger sterkere enn Tabasco-saus, med en scoville-rating på 855,000 - 1,041,427.

For de aller fleste er Naga Jolokia for sterkt til at det kan spises, men samtidig så er det nok en utfordring svært mange ikke klarer å si nei til å spise chilien som beviselig er verdens sterkeste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dyrker chili i drivhus
Det er nok også hovedtanken bak forretningsideen til australske Marcel de Wit. Han er den første i verden som nå dyrker Naga Jolokia kommersielt.

Den kruttsterke planten som opprinnelig vokser i India dyrker han nå i drivhus i Morisset i Australia. At drivhus på engelsk heter hothouse gir selvsagt mange ekstra vann på mølla når det gjelder kreative ordspill.

-De er ikke bare sterke. De er for sterke for 99,9 prosent av befolkningen, sier de Wit til The Daily Telegraph.

Chilien er så sterk at da han i påsken inviterte publikum for å komme å smake hans nye produkt så advarte de dem med astma og hjerteproblemer mot å spise den.

Våghalser på nettet
På YouTube er selvsagt våghalser som tester ut Naga Jolokia godt representert, hvordan en av dem kom seg gjennom manndomsprøven ser du under.

HTML EMBED

En som ikke har problemer med Naga Jolokia er indiske Anandita Dutta. Nylig satte hun kjendiskokk Gordon Ramsay totalt på sidelinjen da hun spiste 51 supersterke chilier uten å trekke en mine. I forkant hadde hun gnidd frøene fra 26 chilier inn i øynene på seg selv.

Ramsay var på plass som representant for Guinness' rekordbok. For oss vanlige mennesker kan det nok holde med å se på bildene og grøsse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.