Gå til sidens hovedinnhold

Sian-aktivist funnet drept: - Ingenting som tyder på at det er politisk motivert

Politiet i Kristiansand sier de står overfor et drap etter at Sian-aktivist ble funnet død.

Agder politidistrikt holdt mandag en presseorientering etter at Sian-aktivisten Dan-Eivind Lid (48) ble funnet død i Kristiansand i helgen.

- Når den foreløpige obduksjonsrapporten nå foreligger, er det klart at vi står overfor en drapsetterforskning med en eller flere gjerningspersoner, innledet politiadvokat Morten Formo på pressekonferansen.

Les også: Eks-justisminister skapte storm etter mulig drap: Nå får han svar fra Siv Jensen

- Holder alle muligheter åpne

Lid var engasjert i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian).

- Det er ingenting som tyder på at det er et politisk motiv som ligger bak, men vi holder alle muligheter åpne, sa Formo og fortalte at PST holdes orientert.

- På grunn av hans politiske engasjement vil PST bli holdt orientert, sa Formo på pressekonferansen.

Bjørge Tveito er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte.

Funnet med synlige skader

Dan-Eivind Lid ble funnet død i sitt hjem i Kristiansand lørdag. Han skal ha blitt funnet med synlige skader, og observasjoner tyder på at noe kriminelt har skjedd. Mandag var krimteknikere fra både Kripos og politiet i Agder inne i leiligheten, melder NTB.

Politiet har holdt muligheten åpen for at dødsfallet kan knyttes til hans politiske engasjement. Meldingen mandag var altså at ingenting så langt tyder på dette, men politiet holder fortsatt muligheten åpen.

Undersøker overvåkingskameraer

Borettslaget der den avdøde Sian-aktivisten bodde har en rekke overvåkingskameraer. Videoene fra disse kan bli sentrale bevis for politiet.

Det skal blant annet ha vært kameraer rettet mot parkeringsplassen like nedenfor leiligheten der Lid ble funnet død, mot verandadøra hans og i taket inne i korridoren som fører til inngangsdøra, skriver TV 2.

Les også: Frykter SIAN-medlem ble utsatt for noe kriminelt: Sjokkreaksjoner i sosiale medier

Frp-utspill vekker reaksjoner

En av Fremskrittspartiets tidligere justisministre, Per-Willy Amundsen, fikk flere skarpe reaksjoner etter at han søndag la ut et innlegg på Facebook der han kobler drapsetterforskningen i Kristiansand med vold fra venstresiden i politikken.

- Voldsvenstre er en fare for demokratiet. Jeg håper i det lengste at dette ikke er et politisk motivert drap, skrev Amundsen på Facebook.

Frp-leder Siv Jensen kommenterte Amundsens Facebook-utspill slik overfor Nettavisen mandag:

- Det er ikke naturlig å ha en kommentar om en pågående etterforskning. Vi vet ikke noe om motiv eller hva dette kan ha vært. Vi har tillit til at politiet gjør jobben sin, sier Jensen i en kommentar på epost til Nettavisen.

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken