Sian-leder Lars Thorsen avviser overfor Nettavisen at det er Sian som står bak tekstmeldinger med tekst «Alle muslimer i norge er aggressive og banker opp folk! Støtt SIAN og få muslimer ut av Norge!»

Oppdatering: Politiet sier til Nettavisen at saken vil bli etterforsket, fordi sms'ene er å anse som hatefulle ytringer, men at de ikke vet hvem som står bak kampanjen (les egen sak)

- Meldingen gir et feilaktig bilde av SIAN sitt budskap. Vi liker å stave Norge med stor N, skriver Thorsen i artikkelen som er lagt ut på Sians hjemmeside.

Til Nettavisen legger han til at en sms-kampanje for Sian ville ha lenket til doner-siden som organisasjonen har opprettet.

Ifølge Thorsen er sms-kampanjen satt igang etter urolighetene i Drammen denne helgen.

Les: Steinkasting og bråk under Sian-demonstrasjon i Drammen

- I hvilken grad meldingen er ment som et forsøk på å skaffe SIAN dårlig omdømme i den hensikt å dreie fokus vekk fra all den islamske atferden på Strømsø torg skal jeg ikke spekulere på, skriver Thorsen.

- Det er ikke noe poeng å anmelde forholdet. Politiet henlegger 95 prosent av anmeldelsene våre, sier Thorsen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under videovindu.

Daglig leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter sier til Nettavisen at de så langt ikke vet hvem som står bak sms-kampanjen.

- Når slike hatefulle meldinger sendes anonymt til en rekke mennesker, forventer vi selvsagt at politiet prioriterer å følge opp. Dette oppleves selvsagt belastende, ingen bør få slikt hat inn på mobilen. Vi risikerer også at hvis politiet ikke reagerer, kan flere bli inspirert til å gjøre det samme. Vi ser på muligheten for en anmeldelse. I tillegg er det naturlig å tenke at PST bør undersøke på dette, siden den eller de som står bak dette, må antas å være radikalisert i sitt hat mot muslimer, sier han.

Oslo politidistrikt etterforsker nå saken: Les: Politiet etterforsker Sian-sms'er