RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sian får låne kommunale lokaler i Kristiansand

Sist oppdatert:
Kristiansand (NTB): Arne Tumyr og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (Sian) ble først nektet møtelokaler i Kristiansand bibliotek. Men nå er det flertall i bystyret for at Sian skal likebehandles med andre lag og foreninger.

Det er Vidar Kleppe fra Demokratene som reiser saken om Sian for andre gang i bystyret i Kristiansand:

– Kan ordføreren garantere at Sian som en lovlig organisasjon for fremtiden gis den samme retten som andre lovlige lag og organisasjoner til å leie ledige kommunale møtelokaler? spør Kleppe.

Frp, Høyre og KrF vil sammen med flere småpartier sørge for at et flertall i bystyret vil svare ja på dette spørsmålet i bystyremøtet i Kristiansand onsdag, skriver Fædrelandsvennen.

– Slik han formulerer spørsmålet til ordføreren, er det lett å være enig og si ja. Sian må garanteres samme rett som andre, sier Høyres gruppeleder Hans Otto Lund til avisen.

– Hvis arrangementene er innenfor bibliotekforskriften som biblioteksjefen forvalter, vil Sian også kunne leie i biblioteket, sier Lund, som tror det blir en spennende debatt om ytringsfrihet i bystyret onsdag.

Første gang ble biblioteksjefens avslag på et Sian-arrangement i folkebiblioteket sendt til kulturstyret, som med fem mot tre stemmer støttet biblioteksjefens nekt. Begrunnelsen var at Sian og Sian-leder Arne Tumyrs arrangement ble for ensidig – og at biblioteket står for dialog og mangfold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere