Se den dramatiske hendelsen:

Lørdag ettermiddag rykket politiet ut etter melding om en trafikkulykke mellom to bilister på E6 inngående ved Mortensrud, der en av bilene har havnet på taket.

Politiet opplyser om at de har pågrepet bilføreren som selv innrømmer at hun kjørte på Sian-lederen med vilje. Innsatsleder Tore Barstad sier til TV 2 at bilføreren er siktet for forsøk på grov vold. Årsaken bak hendelsen skal være koranbrenning, mener politiet.

Overfor Avisa Oslo sier eier av den grå Mercedes-bilen, at de «kjørte på Sian-lederen med vilje, men hevder at de kjørte på han i selvforsvar».

— Han hadde spraya oss ned først, så det var selvforsvar, sier bilføreren til Avisa Oslo.

Kvinnen forteller overfor Nettavisen at hun mener at Thorsen fortjente det da han ikke har noen rett til å brenne koranen. Hun hevder og at Thorsen kjørte på dem først.

I videoen ser man en biljakt i høy hastighet. En sølvfarget Mercedes og en militær-farget Mercedes kjører tett inntil hverandre på E6. Dette resulterer i at den militær-fargede Mercedesen spinner ut i grøften og havner på taket.

Sian-leder Lars Thorsen sier til Avisa Oslo at ulykken skjedde etter en politisk markering som inkluderte koranbrenning. Det skal ha vært fire Sian-medlemmer i bilen da ulykken skjedde.

– Når vi forlater stedet er det en bil som følger etter oss. Bilen kjører bak oss og prøver å dytte oss over ende, forklarer Thorsen.

Ifølge videoen var personene som kjørte den sølvfargede Mercedesen som var involvert i ulykken, også på stedet under koranbrenningen.

Tiltalt for vold

Fredag ble Sian-leder Lars Thorsen tiltalt for vold, skadeverk og krenkelse. Thorsen er tiltalt for å ha skadet tre personer som han skal ha sprayet forsvarsspray i ansiktet på ved ulike anledninger.

Han er også tiltalt for skadeverk etter å ha boltet fast et banner med påskriften «OSLO JIHADSENTER» på Iman Aktivitetssenter i Oslo. Boltene skal ha gjort skade på bygget.

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

Pågrepet på egen eiendom

Operasjonsleder Tor Grøttum bekrefter overfor Nettavisen at politiet har kontroll på føreren av bilen som forlot stedet.

— Føreren av bilen som var involvert i ulykken ble tatt utenfor sitt eget hjem, sier Grøttum til Nettavisen.

Klokken 15.20 kom meldingen om en trafikk ulykke som skapte store trafikale problemer.

— Vi er på en trafikkulykke mellom to bilister. Ukjent skadeomfang pr nå. Skaper store trafikale problemer, står det i twittermeldingen.

Vegtrafikksentralen Øst opplyser klokken 15.25 at de har stengt av to felt i retning Oslo sentrum som følger av ulykken.