Side2 tester stjernenes diett

Foto: pressefoto

Vi gjør som stjernene og testet Raw Food og Supermat. Sjekk hva vi synes om den megasunne maten.

24.02.09 09:10

(SIDE2): Woody Harrelson gjør det, Beyonce Knowles, Sting og Demi Moore gjør det. Kjendisene sverger til Superfood: levende, økologisk mat i sin naturlige form.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fristet, skeptisk, nysgjerrig eller rett og slett bare litt sulten? Sjekk ut Side2s test av den trendy supermaten.

I takt med naturen
Supermat har bredt om seg i USA, men i Norge er det fortsatt et relativt nytt begrep.

Det grunnleggende innenfor Supermat er at maten er viltvoksende, økologisk og ubehandlet, for på den måten å ivareta alle næringsstoffer, vitaminer, mineraler og enzymer.

Supermat skal altså fungere som motpolen til behandlet og raffinert mat som mister mye av sin næringsverdi i produksjonen, for eksempel ferdigmat, kaker, kjeks, hvitt mel, hvitt sukker, melk og kjøtt.

- Overskudd og velbehag
- Supermat gir kroppen alt den trenger fordi den sørger for et høyest mulig næringsinntak, sier Linette Vik, selvutviklingsterapeut og webredaktør for Supernature.

- Levende mat balanserer på mange måter kroppens kjemi, og resulterer i harmoni, velbehag og kreativitet. De langsiktige virkningene er et bedre immunforsvar og forsterket livskraft, sier hun.

Andre fordeler med Supermat skal være: bedre helse, velfungerende fordøyelse, fysisk og psykisk overskudd, vektreduksjon, hormonbalanse og balansert PH-verdi i kroppen.

Annonse: Bli slank med hypnoterapi

Eksotiske bær
Du har sikkert merket deg både blåbær, bananer, kakao, ja til og med rødvin, som supermat. Det finnes imidlertid langt mer avanserte og mindre kjente produkter som inngår i Supermatkonseptet, og som skal gjøre mirakler for både kropp og sjel.

Både chlorella (en encellet alge), bipollen, hamp-protein, gojibær (smaksrike bær fra Østen), Aloe vera og kokosfett skal nemlig gjøre underverker for helse og vitalitet.

Men, hvordan smaker den såkalte supermaten?

Etter en lunsj laget utelukkende basert på Supermat-konseptet er førsteinntrykket de mange smakene fra de ukjente ingrediensene.

Supermat gjør deg utvilsomt mett, og kanskje faktisk også en smule mer opplagt og oppglødd.

Hele konseptet kan imidlertid virke noe komplisert for utenforstående, og man er nødt til å være åpen for nye smaker, konsistenser og ingredienser.

DENNE SUPERMATEN TESTET VI:

Agurksuppe med gressjuice og urter
Agurksuppen var tilberedt både med ulike urter, Aloe vera og såkalt Manuka honning (fremstilt økologisk i villmarken på New Zealand).
De mange ulikene urtene gjorde suppen til en annerledes, men kraftig og god smaksopplevelse.
Den syrlige agurksmaken og den søte honningen varmet i kroppen, uten at de nødvendigvis ga en umiddelbar følelse av velvære og energi.

Paté av soltørkede tomater, nøtter og hamp på endivsalat
Tomatpateen var utvilsomt testens store overraskelse, og unektelig et høydepunkt. Laget med hamp-protein, som blant annet skal hjelpe til med å regulere vekten, var den smaksrike pateen nesten en liten hovedrett i seg selv.

Frisk fruktsalat med tart cherry og cacao nibs
Fruktsalaten inneholdt en spesiell type kirsebær som skal være svært rik på antioksydanter og såkalt cacao nibs, rå ubehandlet kakao. Den friske salaten balanserte godt den kraftige tomatpateen, og kirsebær- og kakaosmaken komplementerte hverandre på en fin måte.

Goji-mousse med nøtter og kokos
Kraftig, fyldig mousse laget på c-vitaminrike Gojibær.
Den tykke moussen skulle være en god kilde til aminosyrer og spormineraler, som sink, kobber, jern og kalsium, men konsistensen var kanskje en anelse tykk.

Noe for deg?
Etter en vel overstått Supermat-lunsj er jeg unektelig mett og fornøyd.

Noe umiddelbart energirush eller spontan kreativitet kjenner jeg ikke, men det gjelder å gi dette konseptet mer tid.

Supermat er utvilsomt bra for kropp og sjel, men om Supermat er den ultimate løsningen for forhøyet livskvalitet er vanskelig å si. Det vi opplevde var at det ikke skadet å spise naturlig.

Spørsmålet er bare om det ikke frister mer med en kremfylt bolle og en kopp kakao i disse snøfylte tider?

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.