RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Side2s store sexguide

Sist oppdatert:
Se hva du gjør feil, få de beste tipsene om stillinger og hva du skal spise før sex. Her er vår gigantiske sexguide.

Sex er egentlig ikke veldig vanskelig. Det du har lyst til er det som er riktig for deg. Under har vi samlet en del tips om forskjellige deler av sexen som kan være pekepinner for deg til å finne ut hva du ønsker mest selv.

Spis riktig før sex
1. Er det godt for helsen så er det godt for sexen også. Et velbalansert kosthold gir det et velbalansert sexliv.

2. Sjømat er gode afrodisika. Sørg for å prioritere både skalldyr og fisk, helst fra havet.

3. Krydder som karri og pepper varmer kroppen, og sørger for naturlig oppheting.

4. Spis jordbær. C-vitaminene og søtstoffet øker sexlysten.

5. Hvitløk kan kanskje lukte vondt, men er veldig bra for sexlivet.

6. Artisjokker og østers er sikre vinnere

7. Ingenting slår sjokolade som dessert om du skal sette sexlysten i gang

8. Unngå masse fett i mat. Kaker og fettholdig mat ødelegger blodtilførselen og sexlysten.

9. Litt alkohol hjelper, for mye er søvndyssende. Rødvin er å foretrekke.

10. Sørg for å lage delikat mat som ser bra ut, det setter sansene i gang.

Dette ønsker gutta seg
På spørsmålet om hvilken kropp de foretrakk hos en kvinne svarte i overkant av 61 prosent at de likte damer med kurvene på de riktige stedene. På andreplass fulgte tynne kvinner med store bryster som ble foretrukket av 20 prosent av de spurte.

På spørsmålet om de foretrakk kvinner som hadde mer seksuell erfaring enn dem svarte 37 prosent at det ikke hadde noen betydning, mens 22 prosent foretrakk kvinner som hadde mindre seksuell erfaring enn dem selv. Av de spurte opplyste 27 prosent at de helst ville ha kvinner som hadde like mye erfaring som dem selv.


Menns fantasier
Cosmopolitan har undersøkt hva menn ønsker seg mest når det gjelder sex.

Det er skrevet mye om menns fantasier og dette spørsmålet var selvsagt uunngåelig i Cosmopolitans undersøkelse. Av de spurte ville 38 prosent foretrukket at kjæresten spilte rollen som sexy lærer, mens den tradisjonelle sykesøsterfantasien kom på tredjeplass over seksuelle rollespill med 12 prosent av stemmene.

Det var 20 prosent av de spurte som ikke fant sin ønskefantasi blant alternativene de fikk oppgitt av Cosmopolitan. Hele 68 prosent av mennene som deltok i undersøkelsen svarte at de ville bli opphisset om de fant ut at kjæresten hadde hatt sex med ei venninne.

Favorittstilling
På spørsmålet om hvordan kvinner kunne bidra til at man holdt ut lengre i sengen opplyste 45 prosent av mennene at det å bytte stilling ofte var trikset. Mennenes favorittstilling var for øvrig kvinnen øverst.

Det beste en kvinne kunne gjøre for å gjøre sexen bedre var ifølge de spurte mennene å lage lyd. Du finner hele den store manneundersøkelsen i august-utgaven av Cosmopolitan.

Finn en partner her


Kvinners favoritter
Mange kvinner liker å være på topp under sex. Grunnen er enkel: De kan kontrollere sin kropp, og mannens. Med ryggen framover mot deg er det også muligheter for å nå kvinnens g-punkt.

Komfortsonen
Misjonærposisjonen er også populær blant kvinner, og beviset på at man ikke alltid trenger å være superkreativ når deg gjelder hva man gjør i sengen. Dette er også en av posisjonene hvor menn kan gi oppmerksomhet til hele hennes kropp. Øyekontakt er også viktig.

Stå oppreist
La kvinnen sitte på et bord, lene seg mot en vegg eller lignende. Du står oppreist foran kvinnen og la henne legge beina rundt deg. En stilling som kan være vanskelig for mannen etterhvert, men som samtidig er noe som lett gir kvinnen orgasme.

Spooning
I utgangspunktet en favoritt når deg gjelder kos, men også en posisjon kvinner liker godt når det gjelder samleie. Spesielt siden det gir mannen mulighet til å være verbal samtidig som man har sex. For de med dårlige engelske kunnskaper: En spoon er en skje... :)

Slik som hunder gjør det
En del kvinner liker det svært godt, en del andre ikke. Ofte av samme grunn - det gir mannen mulighet til å komme lengst inn i kvinnen. For noen er det godt, for andre ikke like godt.


De beste sex-sangene
Musikken til er ofte det dårligste i filmer med mye seksuelt innhold. Slik behøver det ikke å være hos deg selv. Vi har plukket ut ti sanger som garantert vil hjelpe på stemningen. Alt fra Billy Idol til Bruce Springsteen og Pink Floyd. Og selvfølgelig Marvin Gaye.

1. Pink Floyd - The Great Gig in the Sky
2. Prince - Diamonds and Pearls
3. Shakira/Wyclef Jean - Hips don't Lie
4. Marvin Gaye - Let's get it on
5. Chris Isaak - Wicked Game
6. Magnet - Lay, Lady Lay
7. Bruce Springsteen - I'm on Fire
8. Madonna - Justify my Love
9. Billy Idol - Cradle of Love
10. Buffalo Springfield - Kind Woman

Klikk på sangtitlene for å høre et lydklipp og laste ned sangen.

Dette gjør menn feil i senga
Etter at menn har hatt sex frigjøres et søvnhormon som gjør at han blir trøtt og vil sove. Men blant alle tabbene menn gjør i senga er det å sovne etter at man har hatt sex den verste, mener erotikkpedagogen Ylva Franzén ifølge Expressen.

Et tips til kvinner er å holde mannen våken i to og et halvt minutt etter at han har fått orgasme, da er nemlig det verste hormonangrepet over, opplyser Franzén.


Vanlige feil
Olle Waller jobber med seksualopplysning og hans tips er ifølge Expressen at man ikke blir for tekniske i jakten på erogene soner. Ifølge Waller kan det lønne seg å bare slappe av nyte passivt av og til.

På oppdrag fra den svenske avisen har sexekspertene satt opp en liste over de vanligste feilene menn gjør i senga. Her er noen av punktene på listen:

¿ Imiterer en hjulvisp. Forsøk ikke å sette hastighetsrekord når du har oralsex.

¿ Slikke partneren i øret. Kan være bra, men spør først.

¿ Snakker i mobilen like etter at man har hatt sex.

¿ Stresser for mye. Målet er ikke å komme i gang så raskt som mulig.

¿ Er helt på bærtur. Det hjelper ikke å famle seg frem og håpe på det beste. Hver mann bør være litt amatørgynekolog.

Les flere saker om sex og samliv her

Dette gjør kvinner feil i senga

Ingen bevegelse
Å ligge helt stille uten bevegelse er ikke spesielt opphissende eller godt for oss. Det kan da ikke være godt heller?

Glemmer det visuelle
For menn er sex en visuell opplevelse, vi vil gjerne se noe samtidig som vi føler det seksuelle.

Lydnivå
Verken for høyt og for lavt er særlig bra. Ingen lyd er forferdelig.

Ingen innsats, ingen gevinst
Noen ganger vil vi gjerne vite hva jentene vil gjøre også. Det er ikke alltid lett å gjette. Fortell oss hva dere vil at vi skal gjøre.

Hår...
Det kan være en fordel for jenter å fjerne hår dersom de ønsker oralsex. Et tips er å få gutten til å barbere jenta... De har som regel en del erfaring med barbering slik at resultatet blir som regel bra.

Overrask oss
Sex når vi minst venter det er bra, overrask oss med seksuelle tilnærmelser når vi minst venter det. Å alltid vente til man har lagt seg og slukket lyset blir monotont. Hva med å gå uten undertøy i neste familieselskap (hans familie?) og fortell ham det?.. og noen ganger liker vi virkelig en rask en...

Spenning
Det er viktig med spenning. Lokk og lur, og gjør noe som oppfattes som annerledes... og du har oss i din hule hånd.

Onaner
Vi gjør det, dere burde gjøre det også. Det gir oss litt mindre dårlig samvittighet, og noen ganger kan vi kanskje få se på? I tillegg blir dere bedre kjent med kroppen deres.

Sex-klaging
Det finnes ingenting verre enn å høre «ikke nå igjen» eller «orker ikke» flere ganger hver uke. Hvis du vil være «snill» og ha sex, så er det dumt å klage på det. Vil du ikke, så vil du ikke - si nei.

Ingen tenner, takk
Vi vet ikke hvor du har lært det, men vi er relativt følsomme «der nede.»

Gjetteleken
Vi klarer ikke alltid å gjette at det at du krabber under vår dyne betyr at du vil ha sex. For noen ganger vil du bare kose, og vi skjønner ikke forskjellen. Hva med å fortelle oss det. Gjør det enkelt: «Sex nå. Vil ha.» Det skjønner vi.

Ikke den trusa igjen
Du vet hva vi mener. Og, jada, ikke alle våre er like pene de eller. Vi vet det

Hverdagens sexfeller
Nedsatt sexlyst kan blant annet skyldes klimakterieproblemer, stress, sykdom, skader eller at man lever i et dårlig forhold. Men en ting mange ikke tenker på, er at deres daglige vaner har mye å si for sexlivet. Her er noen tips for hvordan du kan forbedre situasjonen.


1. P-piller
Årsak:

P-piller på tablettform kan være med på å dra ned sexlysten fordi de påvirker kroppens testosteron- og østrogennivå. En kvinne må produsere like mange av hvert hormon for å bli opphisset.

Løsning:

Hør med din lege om du kan bytte P-pille. Alle kvinner reagerer forskjellig på ulike typer piller, og du må kanskje prøve flere ganger for å finne den rette. Hjelper ikke det, bytt til et prevensjonsmiddel som ikke inneholder hormoner, for eksempel pessar eller kondom.

2. Medisiner
Årsak:
En del allergimidler kan være uttørkende, og på den måte forhindre inngang i skjeden. Samleie kan da gjøre vondt. Blodtrykksmedisiner og antidepressive (såkalte SSRI-preparater) kan gjøre muskulaturen i underlivet slapp. Da blir det vanskeligere å få orgasme.

Løsning:
Kjøp glidemiddel på apoteket for å minske friksjonen under samleie, og hør med legen din om bytte av medisinering.

3. Røyking
Årsak:
Nikotin fra sigaretter gjør så arteriene blir smalere og blodtilførselen til underlivet minsker. Det kan føre til at skjeden blir mindre følsom, og du kan oppleve vanskeligheter med å bli opphisset og få orgasme.

Løsning:
Slutt og røyk. Selvom nikotin i nikotingtyggis og nikotinplaster kan ha samme effekt, vil de hjelpe deg til å en dag bli kvitt nikotinsuget helt og holdent.


4. Overdreven vasking
Årsak:
Hvis du vasker underlivet flere ganger om dagen og benytter parfymert såpe eller tampong, kan balansen av nødvendige bakterier i skjeden forstyrres. Det kan lede til irritasjon og svette i slimhinnen, som igjen er et stort steg på veien mot sopp. Følgene kan være at det vil gjøre vondt og ha samleie.

Løsning:
Skjeden rengjør egentlig seg selv, det eneste du trenger å gjøre er og spyle underlivet med varmt vann når du dusjer. Må du benytte såpe, skal du benytte en som er allergitestet og fri for parfyme. Dette er for eksempel å få kjøpt på apoteket. Hvis det kommer illeluktende utflod fra underlivet, har du antakeligvis fått en infeksjon og bør oppsøke gynekolog.

5. For mye trening
Årsak:
Mosjon har mange positive effekter på din personlige helse, og øker blant annet produksjonen av endorfiner, som igjen kan gjøre deg mer opphisset under samleie. Men et hardt treningsskjema kan så du blir for sliten til å ha sex, eller minske din tid med kjæresten. Trener du såpass hardt at din fettmasse kommer under 15 prosent, kan det hende at du vil produsere for lite østrogen, noe som igjen minsker sexlysten.

Løsning:
Minsk antall treningsøkter eller tiden du bruker på dette. En annen løsning er at du trener når partneren din ikke er hjemme, da er du jo alene uansett. Blir du dårlig bare av tanken på å forandre treningsprogrammet ditt, har du en usunn holdning til det og faller under kategorien "Treningsnarkoman". Gå til en terapeut for å finne årsaken.

Agent Provocateur ble kåret til det mest sexy undertøyet i verden i fjor. Under ser du eksempler fra deres siste kolleksjon:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere