*Nettavisen* Nyheter.

Siem blir fotballsjef i Sør-Afrika

Kjetil Siem har sagt opp sin stilling som direktør i Norsk Toppfotball (NTF) for å begynne som CEO i Premier Soccer League (PSL) i Sør-Afrika. Siem har jobbet ett år som direktør i NTF. Det er også en intensjonsavtale at Siem skal sitte i en ledergruppe inn mot fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Siem begynner i sin nye jobb 1. august.

Enestående tilbud

- Dette var et tilbud det etterhvert ble umulig å si nei til. Jeg stortrives i NTF, og er veldig glad for samarbeidet med klubbene og styret, med styrelederen i spissen. Men jeg anser dette jobbtilbudet som en "once in a lifetime-greie". Jeg har vært i Sør-Afrika mange ganger de siste 14 årene, og har lenge hatt en drøm om å kunne ha et opphold i dette nesten unike landet, sier Siem.

- Jeg skal lede ligaen i Sør-Afrika og forhåpentligvis bidra til at det kan bli et flott VM, så det mangler ikke akkurat på utfordringer. Samtidig har de jeg har møtt gjort et usedvanlig godt inntrykk, og jeg har stor tro på at dette vil bli en lærerik periode.

Knyttet kontakter

Jobbtilbudet kom som følge av kontaktene han fikk i Sør-Afrika da han jobbet i Vålerenga.

- Da vi solgte Johan Arneng til Djurården ble jeg godt kjent med direktøren i klubben. Han tipset meg om den sør-afrikanske spilleren OJ Mabizela som vi kjøpte til VIF, og slik traff jeg agenten hans Mike Makaab. Han hadde tidligere trent Orlando Pirats, den største klubben i Sør Afrika, og han har også vært landslagssjef. Eieren av Orlando Pirats, Dr Irwin Koza, er styreformann både for VM og i PSL. I fjor høst ble jeg invitert ned for å holde et foredrag om hvordan vi i Norge har løst medierettighetene våre, og litt om tanker for fremtiden. Det var nok slik det begynte.

Gleder seg

Siem fikk tilbudet for 14 dager siden da han møtte styreformam for VM og PSL, Dr Irwin Koza.

- Vi har snakket i familien om at vi hadde lyst å prøve bo i Afrika en gang, men det ble plutselig veldig konkret. Vi måtte gå noen tunge runder i familien, men nå er alle innstilt på at vi flytter. Jeg gleder meg.

Styreleder i NTF, Olav Boksasp:

- Først og fremst er dette en fjær i hatten til Kjetil, men det er også en anerkjennelse for norsk toppfotball som har rekruttert en leder på et slikt internasjonalt nivå. Det er synd at han slutter, men det er umulig å ikke respektere avgjørelsen hans. Nå må vi se på hvilke synergier vi i kan trekke sammen - kanskje særlig inn mot VM i 2010. Kjetil har gjort en fantastisk jobb i NTF, og det er bemerkelsesverdig hva han og staben hans har utrettet i året som er gått. Nå er det veldig viktig for klubbene og styret, og fortsette dette, med en rask og solid ansettelse av ny direktør.

Kommersiell direktør i NFF, Ronny Aasland:

- Kjetil Siem har klart det kunststykket å bidra meget sterkt til å forene kreftene mellom NTF og NFF i løpet av den tiden han har vært i NTF. Han er en meget profesjonell og kunnskapsrik fotball-leder. Han vil bli savnet, men dette er en så unik mulighet, at vi er forpliktet på vegne av norsk fotball og utelukkende se positivt på at neste VM-arrangør henter en toppsjef fra norsk fotball. Jeg syns det er en honnør til hele fotball-Norge.

Styreformann i PSL og VM 2010, Dr Irwin Koza:

- Vi er veldig glad for å ha Kjetil på plass. Vi vet hva han gjorde i Vålerenga, og vi har sett arbeidet han har lagt ned i Norsk Toppfotball. Han har bakgrunn fra TV, internett og media generelt. Han har også stor fotballforståelse, og vet hvordan vi kan utvikle fotballproduktet.

Kjetil Siem er i øyeblikket i Sør-Afrika og deltar på pressekonferanse i Johannesbourg. Han er tilbake i Norge fredag. Intervjuønsker koordineres av mediesjef Svein Graff i NTF på tlf: 92 28 72 19.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.