*Nettavisen* Nyheter.

Siem blir fotballsjef i Sør-Afrika

Kjetil Siem (46) slutter som direktør i Norsk Toppfotball (NTF) for å bli leder av Premier Soccer League (PSL) i Sør-Afrika. Siem har tidligere vært administrerende direktør i Vålerenga Fotball.

08.03.07 20:02

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjetil Siem har jobbet ett år som direktør i NTF. I kraft av stillingen i PSL i Sør-Afrika er også intensjonen at Siem skal sitte i en ledergruppe inn mot fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Siem begynner i sin nye jobb 1. august.

- Dette var et tilbud det etterhvert ble umulig å si nei til. Jeg stortrives i NTF, og er veldig glad for samarbeidet med klubbene og styret, med styrelederen i spissen. Men jeg anser dette jobbtilbudet som en "once in a lifetime-greie". Jeg har vært i Sør-Afrika mange ganger de siste 14 årene, og har lenge hatt en drøm om å kunne ha et opphold i dette nesten unike landet, sier Siem.

- Jeg skal lede ligaen i Sør-Afrika og forhåpentligvis bidra til at det kan bli et flott VM, så det mangler ikke akkurat på utfordringer. Samtidig har de jeg har møtt gjort et usedvanlig godt inntrykk, og jeg har stor tro på at dette vil bli en lærerik periode.

Jobbtilbudet kom som følge av kontaktene han fikk i Sør-Afrika da han jobbet i Vålerenga.

- Da vi solgte Johan Arneng til Djurården ble jeg godt kjent med direktøren i klubben. Han tipset meg om den sør-afrikanske spilleren OJ Mabizela som vi kjøpte til VIF, og slik traff jeg agenten hans Mike Makaab. Han hadde tidligere trent Orlando Pirats, den største klubben i Sør Afrika, og han har også vært landslagssjef. Eieren av Orlando Pirats, Dr Irwin Koza, er styreformann både for VM og i PSL. I fjor høst ble jeg invitert ned for å holde et foredrag om hvordan vi i Norge har løst medierettighetene våre, og litt om tanker for fremtiden. Det var nok slik det begynte.

Siem fikk tilbudet for 14 dager siden da han møtte styreformam for VM og PSL, Dr Irwin Koza.

- Vi har snakket i familien om at vi hadde lyst å prøve bo i Afrika en gang, men det ble plutselig veldig konkret. Vi måtte gå noen tunge runder i familien, men nå er alle innstilt på at vi flytter. Jeg gleder meg, sier Siem i en pressemelding fra Norsk Toppfotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.