RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siem: Imponert over Brann

Sist oppdatert:
Brann og Vålerenga hadde omtrent samme utgangspunkt for noen år siden. Begge slåss for livet i Eliteserien mot Sandefjord. Nå er Vålerenga Norges nye storlag. Det skyldes tilfeldigheter, mener Enga-direktør Kjetil Siem

For noen få år siden hadde begge lagene et fryktelig utgangspunkt. De sto på randen til å rykke ned, men berget seg med reelle nødskrik i møte med Sandefjord. Gjeldssanering er et annet nøkkelord. I dag burde alt være fryd og gammen. Kapital er kommet til. Mye mer til Brann enn til Vålerengen, men det er Vålerengen som har lykkes. De er i ferd med å bli en maktfaktor i norsk fotball og vi ser konturene av et nytt Rosenborg.

- Det er tilfeldigheter som bestemmer. Vi har vært heldig med en del av våre kjøp. Arason og Steffen i særdeleshet. Hadde de brukket foten på første trening ville mye sett annerledes ut.

- Brann systemet er under massiv kritikk i øyeblikket. Hva må til for å lykkes?

- To ting. Ro i egne rekker og lojalitet til beslutninger selv om det har vært uenighet i forkant. Det som er viktig nå er å beholde troen på det en holder på med. Holde kursen og følge handlingsplanen. Alle vi som er involvert i fotball vet hvor ørsmå marginene er. Kunne det vippet begge veier i Bodø? Selvfølgelig kunne det det. Brann og Vålerengen skal liksom vinne hver gang ellers er det krise. Når det butter litt imot går det ofte ut over det laget som alltid er favoritt enten de er hjemme eller borte.

- Brann mangler de visjonære, høylydte lederne, er det et drawback?

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg er imponert over det Brann har fått til med det handikappet de alltid vil ha, nemlig at de holder til i Bergen. Det betyr at det er vanskeligere å få gode spillere dit. Derfor blir Brann prisledende i Norge. Trondheim har i en periode hatt andre ting å lokke med, sportslig utfordring, champions league osv, men ellers er det alltid lettere å hente folk til hovedstaden.

- Dere har kjøpt dere til suksess, Brann har kjøpt seg til noe som begynner å ligne en fiasko?

- Brann har hatt mye mer penger til rådighet enn oss. Vi fikk åtte millioner. Vi hentet Arason, Steffen og Christian Grindheim, vi hentet Bosman-spillerne Skiri (Aalesund) og Hulsker og vi kjøpte Hoseth og Flo for mindre enn vi fikk for Erik Hagen og Jørgen Jalland. Det kan vel vanskelig karakteriseres som noen kjøpefest. Når det er sagt så er en hver sportslig og økonomisk satsing i denne bransjen en kalkulert risiko og marginene ørsmå. Forskjell på suksess og fiasko kan være et stolpeskudd.

- Hva med kvartfinalen på lørdag. Mons Ivar Mjelde sier det er årets viktigste kamp for Brann, men de er vel sjanseløse slik de spiller....

- Skjønner godt hva Mjelde sier. Snur de trenden er troen tilbake. Alle kamper starter på 0-0. I fjor ble vi slått ut av Bærum. I ar slo vi Brügge. Det kommer selvfølgelig til å bli en jevn kamp. Helt sikkert.

- Er Enga psykisk sterkere? Er det det det handler om?

- Vi har hatt flaks med skader og karantene, men det er også et poeng at vi ikke mister fatningen om noen må i fengsel, ler Vålerenga-direktør Kjetil Siem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere