RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siem med positivt resultatvarsel(Ny)

Sist oppdatert:
Siem Offshore ser nå en kraftig forbedring i fjerde kvartalstallene til Subsea 7, og foreløpige tall viser at styreformann Kristian Siem får klart bedre tall enn ventet i markedet
Nytt Oppdatert med estimater og kommentar fra selskapet

Siem ser nå driftsinntekter på 243 millioner dollar for Subsea 7 i fjerde kvartal, sammenlignet med 193 millioner i samme periode i 2003.

De forventer videre et driftsresultat før av- og nedskrivnigner (EBITDA) på 29 millioner dollar fra Subsea 7 i fjerde kvartal, mot minus 5 millioner i samme periode i 2003.

Analytikerne som følger Subsea 7 og Siem Offshore hadde estimert et EBITDA-resultat på mellom 13-14 millioner dollar i snitt for fjerde kvartal før dagens oppdatering

Siem vil ikke konsolidere inn Subsea 7 før fra første kvartal i år etter at de har kjøpt seg opp fra 50 til 100 prosent med virkning fra nyttår.

- Er det noen større endringer for Siems egen virksomhet fra tredje til fjerde kvartal?

- Det er ingen spesielle endringer utover det som går frem av meldingen, sier konsernsjef Magne Kristiansen i Siem til iMarkedet.no onsdag morgen.

Iføgle en melding fra selskapet skyldes bedringen i Subsea 7 både høyere aktivitet og økte marginer, men også en lavere kostnadsbase enn tidligere.

Det varsles samtidig nedskrivninger i henholdsvis Siem og Subsea 7 på 6 og 3 millioner dollar. Nedskrivningene relaterer seg for Siems egen virksomhet til operasjonen i Brasil, mens Subsea 7 som nå er kjøpt av Siem 100 prosent, nedskriver verdien på noe utstyr. Nedskrivningene vil ikke få noen effekt på kontantstrømmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere