RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siem vil ikke gi gavepakker

Sist oppdatert:
Northern Offshores største kreditor, Kristian Siem, mener at hver prosent dagens aksjonærer i riggselskapet får beholde ved en restrukturering, er en ren gavepakke
Det sier Kristian Siem i et intervjuet med iMarkedet torsdag, i forbindelse med at styret i Northern Offshore truer med likvidering av selskapet etter første forhandlingsrunde med obligasjonseierne.

- Hver prosent aksjonærene får representerer en gavepakke, spesielt i denne sammenhengen hvor selskapet vil bli gjeldfritt. Aksjene har en langt større verdi i et gjeldfritt selskap enn i et med gjeld, og aksjonærene kan ikke regne med at vi skal gi fra oss mange millioner dollar når vi i utgangspunkt vil få et tap på mange millioner dollar. Aksjene er i dag verdiløse, sier Siem til iMarkedet.

Siem mener at styret i riggselskapet, med skipsreder og hovedaksjonær John Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim i spissen, er klar over det.

- 15 prosent er helt urealistisk og henger ikke på greip. Trøim skjønner dette, men later som noe annet - som en god forhandler, konstaterer Siem.

Siem er ikke spesielt fornøyd med bildet som styret i Northern Offshore har gitt av forhandlingene. Styret skrev i en redegjørelse onsdag at det nå var opp til obligasjonseierne å ta opp igjen forhandlingene.

- Man skal ikke fare med usannheter i sin fremstilling overfor offentligheten, og betegne obligasjonseierne som vanskelige. Vi fikk restruktureringsplanene først den 14. juni, da hadde det allerede gått 29 dager av graceperioden. Vi har bedt om en restrukturering i 2 år, noe vi også har meddelt styret skriftelig, sier Siem.

Det er to tøffe forhandlere som nå sitter på hver sin side av bordet og avgjør Northern Offshores skjebne. Både Siem og Trøim er kjent for sine evner til å få det som de vil i en forhandlingssituasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere