Siemens-feil kan gi hørselsskade

En feil på flere Siemens-telefoner kan gi mobilbrukeren hørselsskader. Dersom du har en C65, CX65, M65 eller S65, anbefaler Siemens at du tar grep umiddelbart.

27.08.04 12:09

Du bør deaktivere avslutningsmelodien og oppdatere programvaren, anbefaler Siemens.

Rutinetest
Siemens mobile avdekket den programvarerelaterte feilen i mobiltelefoner i 65-serien under rutinemessig testing i Siemens mobiles laboratorier.

Feilen omfatter modellene C65, CX65, M65 og S65. Disse modellene utgjør ca. 1,5 prosent av Siemens Mobiles samlede salg av mobiltelefoner i Norge i år.

Gjelder ikke Entry
Modellen CX65 som selges med Telenor Entry konfigurasjon inneholder en annen oppstart- og avslutningsmelodi og omfattes derfor ikke av denne feilen.

Feilen ble oppdaget i Siemens mobiles laboratorium under rutinemessig testing og finnes bare i versjon 11 og tidligere versjoner av telefonens programvare. Dersom en telefonsamtale avbrytes fordi batteriet er utladet, kan en programvarefeil muligens føre til at telefonens avslutningsmelodi starter å spille svært høyt.

Dersom mobiltelefonen holdes tett mot øret mens avslutningsmelodien spilles kan dette i ekstreme tilfeller være til skade for hørselen. Sannsynligheten er liten for at dette skal inntreffe, men for å fjerne enhver risiko, anbefaler Siemens at brukerne deaktiverer avslutningsmelodien eller -animasjonen på disse modellene.

Slik deaktiverer du avslutningsmelodien:
Gjelder telefonene: C65, CX65, M65 og S65

1. Åpne menyen ved å trykke inn joysticken når den står i idle/standbymodus.
2. Gå til meny 9 – Innstillinger. Trykk joysticken inn når Innstillinger er uthevet.
3. Gå til Ringetoner, trykk på Velg/joystick.
4. Gå til Flere melodier, trykk på Velg/joystick.
5. Gå til Avslutningsmelodi. Er den huket av velger du å slå av ved å trykke på venstre funksjonstast (merket Slå av)

Hurtigtast for å slå av Avslutningsmelodi:
Trykk på meny 9-4-7- <bla til Avslutt.melodi> - Slå av

Siemens har allerede utviklet ny programvare som fjerner feilen i mobiltelefonene i 65-serien. Oppdateringen vil være gratis tilgjengelig på nettet i løpet av de nærmeste dagene, og er allerede tilgjengelig hos Siemens’ servicepartnere.

Mer informasjon finnes på denne linken: www.siemens-mobile.no/service

Brukere uten internettilgang kan kontakte Siemens Servicetelefon på 22 70 84 00, og vil der bli henvist til nærmeste servicepartner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag