RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siemens med bredbånd i fasttelefonen

(Siemens)
Nå kommer Siemens med vanlige telefoner som har støtte for bredbåndstelefoni, slik at du enkelt kan ringe billig via internettet.

Siemens har laget en adapter som gir deg internettelefoni i selskapets vanlige trådløse telefoner. Du trenger ikke engang fastlinje inn for å bruke Siemens-telefonene med adapter, bredbåndstelefoni fungerer uansett. Men du kan også bruke telefonen til både vanlig fastnettstelefoni og bredbåndstelefoni.

I dag kommer adapteren med Skypes løsning for telefoni over internett, men det skal etter hvert også fungere med for eksempel Telio.

Den merkelige koblingen mellom tradisjonell telefoni og internett i en enkelt telefon er foreløpig ganske unik, men kommer nok til å bli vanligere etter hvert som bredbåndstelefoni brer om seg.

Med en Gigaset M34 adapter er det ikke bare bredbåndstelefoni du kan få på fasttelefonen din.

Du får opp øyeblikksmeldinger og buddy-lister, og kan dermed bruke telefonen til å chatte med. E-post kan du også hente opp.

Siemens lanserer fire trådløse fasttelefoner som alle er kompatible med internettadapteret, og toppmodellen på bildet har til og med kamera og fargeskjerm.

Siemens tanke er nemlig at fasttelefonen skal bli mer lik mobilen, og har støtte for sending av både sms og mms på alle de nye telefonene.

Dessverre har ikke Telenor støtte for dette i fastnettet ennå, slik at du i praksis ikke får brukt disse nye funksjonene.

De nye telefonene fra Siemens heter Gigaset C340, Gigaset S440, Gigaset S645 og Gigaset SL740.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere