Torsdag ettermiddag svarte Espen Rostrup Nakstad på korona-spørsmål fra Nettavisen sine lesere.

Noe mange lurte på var hvordan man skal forholde seg til de som har valgt å ikke ta koronavaksinen, og hvor grensen går for hvor stort hensyn man skal ta til disse.

– Det er jo en vanskelig sak, det der. Det er mange som har tatt en valg om å ikke vaksinere seg. Noen har jo ikke vaksinert seg av andre årsaker også, og kan ha gode grunner til det, sier han.

Les også: Helsedirektøren til uvaksinert helsepersonell: – Dere har selv et ansvar

Nakstad tror de som har valgt å ikke ta vaksinen, har tatt det valget fordi de er engstelige og usikre på om vaksinen er trygg.

– Utfordringen med det er at man, i hvert fall på det personlige plan, er vesentlig mer utsatt for å bli lagt inn på sykehus og for å havne på intensivavdeling, sier den assisterende helsedirektøren.

Se klipp! Dette sier Nakstad om hensynet som tas til uvaksinerte:

Tror ikke på endeløs lockdown-runddans

Natt til onsdag ble nye, strenge, inngripende tiltak på ny innført i Norge. Nesten to år etter at koronaviruset kom til Norge, har situasjonen vist seg å være usikker. Med kort forvarsel har vi flere ganger måttet stenge ned samfunnet.

Men vil dette være situasjonen også i tiden fremover? Det tror ikke Nakstad, som poengterer at immuniteten øker verden over.

Se video! Gjenåpnings- og lockdown-loop? Dette svarer Nakstad:

Les også: Korona har kostet Norge 67 milliarder kroner i ekstra Nav-utbetalinger

Kan det bli innført utenlandskarantene i jula?

Mange har nok tenkt seg på reise i julen for å besøke venner og familie, eller bare for å få seg en etterlengtet ferietur.

Slik reglene nå er løper man ikke en risiko for å havne i innreisekarantene når man da kommer tilbake igjen til Norge.

Men kan dette endre seg i løpet av julen? Dette svarer Nakstad: