RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlendingsdirektoratet ønsker seg asylskip i enkelte havner i byer i Nord-Norge. Havnesjef Halvard Pettersen sier til NRK at det er aktuelt å bruke kaiområdet ved Sørjeeten i Tromsø til de to fartøyene med asylsøkere, siden det er strøm- og vanntilgang der.
Utlendingsdirektoratet ønsker seg asylskip i enkelte havner i byer i Nord-Norge. Havnesjef Halvard Pettersen sier til NRK at det er aktuelt å bruke kaiområdet ved Sørjeeten i Tromsø til de to fartøyene med asylsøkere, siden det er strøm- og vanntilgang der. Foto: Rune S. Bertinussen (NTB scanpix)

Sier ja til to skip med asylsøkere i Tromsø havn

Tromsø (NTB): Havnesjefen i Tromsø har sagt ja til at byen kan ta imot to skip for å huse asylsøkere. Utlendingsdirektoratet (UDI) ser for seg at hvert av disse skipene skal huse opp til 600 personer.

Utlendingsdirektoratet ønsker seg asylskip i enkelte havner i byer i Nord-Norge. Tanken er at disse skipene skal fungere som midlertidige mottak.

Havnesjef Halvard Pettersen sier til NRK at det er aktuelt å bruke kaiområdet ved Sørjeeten i Tromsø til de to fartøyene med asylsøkere, siden det er strøm- og vanntilgang der.

UDI opplyser til NRK at de ennå ikke har avgjort hvilke havner i Nord-Norge som kan bli brukt til å huse asylsøkere. Tirsdag ble det klart at Harstad havn ikke har plass til noen slike skip.

John Olav Kroken, presserådgiver i UDI, sier at de for seg passasjerskip eller lektere med plass til flere hundre mennesker. Men hvor disse skal plasseres er ikke klart.

– Vi må velge byer og havner i Nord-Norge som har gode nok vann- og avløpsordninger og relevante kommunale tjenester. I tillegg må driftsoperatøren av en slik ordning ha tilgang på arbeidskraft i området, sier han.

Pettersen sier at han har fått opplyst at det er aktuelt å huse asylsøkere i Tromsø havn i inntil ett år.

Til nå i år er det kommet nesten 28.000 asylsøkere til Norge. Nesten to tredeler av disse har kommet i høst. 70-80 prosent er menn. Den største gruppen er i 20- og 30-årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere