Gå til sidens hovedinnhold

Sier naziplakat var humor

En mann i 50-årene forklarer flygebladene han delte ut natt til lørdag som en spøk, og sier han ikke sympatiserer med høyreekstreme.

Mannen skal ha våknet opp med stor anger lørdag formiddag. Etter å ha lest flere nettaviser som refererte til hendelsen i Lillestrøm sentrum natten i forveien, skal han selv ha tatt kontakt med politiet for å avgi en forklaring.

Han forklarer at han var påvirket av alkohol og at det var ment som en spøk, opplyser politiadvokat Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt.

Yppet til bråk
Det var natt til lørdag mannen i 50-årene bosatt i Lillestrøm sto utenfor Fagerborg hotell og delte ut flygebladene.

Illustrert med et hakekors og et rasistisk budskap på rim, falt ikke budskapet i god jord blant hotellets gjester og det var tilløp til slåsskamp da politiet ble kontaktet. Mannen nektet først for å ha delt ut noe som helst, men ble pågrepet med flere flygeblader på seg. Politiet har også beslaglagt flygeblader av samme sort hengt opp flere steder i Lillestrøm sentrum. – Han har lagt seg flat og beklager seg veldig. Han sier det var en dårlig spøk, forklarer Yli.

Ikke noe å spøke med
- Dette er ikke noe å spøke med. Vi ser på dette med det største alvor, sier visepolitimester Kari Torkelsen ved Romerike politidistrikt.

Hun bekrefter at hendelsen er rapportert inn til Oslo politidistrikt. – Personen er avhørt og identifisert. Vi anser oss ferdig med etterforskningen fra vår side, opplyser Torkelsen.

Underskrevet ABB-C2
Flygebladene er underskrevet ABB-C2, noe som kan tolkes som en henvisning til Anders Behring Breivik, gjerningsmannen for terroranslaget i Oslo og Utøya 22. juli, og muligens to terrorceller Breivik mener eksisterer i Norge og Europa.

- Er dere mer på tå og hev når det gjelder slikt i dag enn før terrorangrepet 22. juli?

- Det er vi helt klart, understreker Torkelsen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?