RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til el-avgift

Sist oppdatert:
Avgifter er ikke særlig populære i USA. Amerikanerne vil ikke ha høyere bensin- og el-avgifter for å redusere drivhuseffekten.
Amerikanerne er i verdenstoppen når det gjelder utslipp av CO2. I snitt slipper hver amerikaner ut 20 tonn CO2 i året og det over dobbelt så mye som hver nordmann.

Likevel er amerikanerne som folk flest opptatt og bekymret for drivhuseffekten. Dagbladet.no referer til en ny meningsmåling gjennomført av nyhetsmagasinet Time, der det kommer klart frem at amerikanerne engster seg for klimaet og drivhuseffekten.

- 85 prosent tror drivhuseffekten påvirker klimaet nå.
- 88 prosent sier de tror drivhuseffekten truer framtidige generasjoner.
- 70 prosent sier været er blitt mer ustabilt de siste årene.
- 38 prosent mener global oppvarming er et alvorlig problem i dag.
- 49 prosent av de spurte sier klimaendringer er veldig eller ekstremt viktig for dem. Det er en klar økning siden 1998, da 31 prosent sa det samme.

68 prosent av de spurte sier de mener myndighetene må gjøre mer for å bekjempe global oppvarming. Omtrent like mange sier Bush gjorde lite eller ingenting for miljøet i fjor, skriver dagbladet.no

Men de samme spurte ser ingen sammenheng mellom deres eget forbruk og muligheten for tiltak som avgifter. Syv av ti sier nei til høyere bensinavgifter og åtte av ti sier nei til høyere el-avgifter.

Da er heller tiltak som strengere utslippskrav til kraftverk og skattelettelser til alternativ energi er mer populære.

Andelen republikanere som tror på drivhuseffekten er forøvrig synkende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere