Gå til sidens hovedinnhold

Sier nei til forbud mot minareter

Oslo (NTB): 54 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier nei til et forbud mot minareter i Norge. 46 prosent av dem som har gjort seg opp en mening er for.

Også flertallet av velgerne i alle partier, unntatt i Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti, er imot et minaret-forbud i Norge, viser en undersøkelse Norfakta har utført for Klassekampen.

- Vi er stolte over å bo i Norge. Dette viser at Norge er et tolerant land. Her føler vi oss inkludert, sier Ikhlaq Ahmed, talsmann for Islamic Cultural Centre i Oslo.

Også generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd er glad for flertallet i undersøkelsen, men er betenkt over at så mange som 46 prosent ville støtte et forbud.

Mens det blant SVs velgere er 93 prosent som sier nei til et forbud, er andelen i Fremskrittspartiet bare 24 prosent. Blant Frps velgere sier nemlig 59 prosent ja til et slikt forbud.

Nest etter Frp er Kristelig Folkepartis velgere mest skeptiske mot bønnetårn. 53 prosent av KrF-velgerne ville sagt ja til et forbud. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken