RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til pressefrihet på Internett

Sist oppdatert:
Robert Mugabe ledet et angrep mot pressefrihet på Internett under IT-toppmøtet i Genève.

FNs generalsekretær Kofi Annan åpnet verdens toppmøte om informasjonssamfunnet i Genève denne uka, "World Summit on the Information Society", ved å understreke at det kan ikke komme på tale å endre på grunnleggende rettigheter som menings- og ytringsfrihet.

- Retten til menings- og ytringsfrihet er grunnleggende for utvikling, demokrati og fred, og må stå som prøvestein for arbeidet vi står overfor, sa Annan ifølge digi.no.

Dette ble tatt ille opp av afrikanske ledere som president Omar Bongo i Gabon, og president Robert Mugabe i Zimbabwe.

- Internett må ikke brukes til å destabilisere situasjoner eller til å destabilisere måten folk tenker på, sa Bongo.

- Bak talemåtene om fri presse og gjennomsiktighet er overherredømmets urettferdighet, sa Mugabe. - Det rike, herskesyke og digitale Nord står på den ene siden av utviklingsskillet. Det fattige, umyndiggjorte og underutviklede Sør står på den andre siden av det skillet.

Studier over internettbruk i fattige land de siste årene tyder på at det digitale skillet minker, og at mange land er i ferd med å finne ut av hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi kan hjelpe folk til å arbeide seg ut av fattigdom, skriver digi.no.

Her er hele saken hos vår søsterpublikasjon digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere