RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til samlingsregjering på Maldivene

Male (NTB-AFP): Maldivenes avsatte president Mohamed Nasheed avviser amerikanske forslag om at han bør samarbeide med sine motstandere. Nasheed sier blankt nei til å bli med i en samlingsregjering.

Nasheed, som mener han ble utsatt for et statskupp, sa i helgen til sine tilhengere at han krever at det umiddelbart blir holdt nyvalg på øygruppen i Indiahavet. USA har gitt sterk støtte til den nye presidenten Mohamed Waheeds krav om en samarbeidsregjering.

- Vi vil ha valg, og det kommer vi til å slåss for, sa Mohamed Nasheed i en tale til tusener av tilhengere i hovedstaden Male lørdag kveld. Talen ble møtt med jubel av folkemengden, som senere spredte seg på fredelig vis, meldte nyhetsbyrået AFP søndag.

Den amerikanske utsendingen Robert Blake sa i helgen at det etter hans mening er for tidlig å holde valg på Maldivene nå. Han oppfordret til styrking av politiet, rettsvesenet og valgkommisjonen fram mot det neste ordinære valget, som skal holdes i november 2013.

Mohamed Waheed har også utelukket tanken på valg før enn i 2013. Mohamed Nasheed sier han ble tvunget til å trekke seg av kuppmakere med militære ledere i spissen, og mener et raskt nyvalg er den eneste løsningen på krisen på Maldivene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere