RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til sirkuselefanter

Foto: Flickr/Erlend Tro Klette
Sist oppdatert:
Som de to første kommunene i landet, har Lillehammer og Fredrikstad vedtatt at sirkus fra nå av må dokumentere at elefantene har det bra før sirkuset får slå opp teltet.

Oslo (NTB): Nå kan det bli vanskelig for sirkus å ha med elefanter når de skal på rundtur i Norge, melder NRK. Kommunestyrene i Lillehammer og Fredrikstad vedtok i forrige uke etter forslag fra Miljøpartiet De Grønne og Rødt at sirkus skal dokumentere god dyrevelferd før de får leie plass av kommunen til å sette opp sirkusteltet.

Dyrevernorganisasjonen Noah mener at hvis kravet til dyrevelferd følges opp, vil det bli umulig for sirkus med elefanter å leie kommunal grunn.

- Mattilsynet har gitt en klar uttalelse om at god dyrevelferd for elefanter i sirkus er umulig. Dermed har man bare én ting å gjøre, og det er avslå fremvisning av elefanter i disse kommunene, sier leder i Noah Siri Martinsen.

Mattilsynet bekrefter at de mener det ikke er forsvarlig å bruke indiske elefanter i sirkus.

- Det er ut fra en totalvurdering av elefantenes liv, fra de blir fanget og temmet i India og gjennom treningen, transporten og reisevirksomheten de blir utsatt for. Dette er unaturlig for en slik dyreart, sier seksjonssjef for dyrevelferd i Mattilsynet, Torunn Knævelsrud.

Eieren av Cirkus Arnardo, Are Arnardo, vil ikke kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere