Gå til sidens hovedinnhold

Sier opp leieavtale

Bydel Frogner sier opp leieavtalen med Otto's bar etter gjentatte klager fra beboere.

PARKVEIEN: Det siste året har Bydel Frogner leid ut 0,6 meter av fortauskanten ved Parkveien 80 til Otto's Bar, så gjestene har kunnet nyte hva det enn måtte være på gateplan. Dette har medført ramaskrik fra enkelte beboere i nærområdet.

«Klagene består i at (stam)gjester flytter stoler slik at det oppstår en sittegruppe og at fortauet dermed blokkeres for passering. (..) Dette gjør at beboerne heller går ut i gaten istedenfor å skulle presse seg forbi en ansamling halvfulle menn» skriver Jan Andsten, styreleder i Sameiet Parkveien 80, i et brev til bydelen, hvor han henstiller administrasjonen å ikke fornye leieavtalen med Otto's.

Merkelig

Åshild Kristine Brestrup, som driver baren, mener hun har tatt tak i problemet.

Jeg har tatt dette til etterretning, og har forminsket uteserveringen i Lassons gate, hevder hun, og legger til at hun synes det er merkelig at hun aldri har fått noen direkte henvendelser angående problemet.

Samtidig skjønner jeg jo at bydelen ser seg nødt til å reagere når de mottar klager i et slikt omfang.

Sies opp

Lokalavisen får allikevel bekreftet at Bydel Frogner vil si opp leieforholdet med Otto's Bar neste år. Dette vil si at de ikke kan benytte seg av den drøye halvmeteren av fortauet lengre.

Vi sier opp avtalen fordi vi har mottatt klager fra beboere i nærområdet gjentatte ganger, og opplever at baren ikke følger avtalen vi er blitt enige om. Målsettingen med oppsigelsen er at forbipasserende skal kunne ferdes på fortauet, og slippe å gå ut i veien for å passere baren, sier Trygve Sletmo, spesialkonsulent i Bydel Frogner.

Hvordan vil dere sikre at Otto's bar etterkommer deres pålegg?

Hvis de bruker området uten tillatelse kan det politianmeldes, med påfølgende bøtelegging. Vi kunne dog ønske vi hadde bedre sanksjonsmuligheter enn det vi har i dag. Ideelt sett kunne vi nektet skjenkebevilling til serveringssteder som ikke følger pålegg fra bydelen, sier han.

Hvilke sanksjonsmuligheter har dere per i dag?

Det eneste vi kan gjøre er å følge opp situasjonen, og eventuelt inndra godkjenningen til å servere ute, opplyser Sletmo.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren