RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sierra Leone avlyser julen grunnet ebola

I Liberias hovedstad Monrovia er det hengt opp bannere som både skal hindre spredning av ebola-viruset og hindre stigmatisering av de som blir smittet. Foto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix
I Liberias hovedstad Monrovia er det hengt opp bannere som både skal hindre spredning av ebola-viruset og hindre stigmatisering av de som blir smittet. Foto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix Foto: Stringer
Sierra Leone forbyr offentlige julefeiringer som følge av ebola-epidemien, som fortsetter å spre seg i det vestafrikanske landet.

Soldater kommer til å bli utplassert i gatene under høytiden for å hindre at folk feirer julen utendørs, opplyste regjeringen fredag.

– Det blir verken julefeiring eller nyttårsfeiring, sier Palo Conteh, som leder regjeringens arbeid mot ebola.

Selv om islam er den største religionen i Sierra Leone, er en firedel av landets befolkning kristen.

Barer stengt

Sierra Leone har allerede innført krisetiltak som betyr at barer og nattklubber er stengt, i tillegg til at det er forbudt med offentlige folkeansamlinger. Men det er ikke innført et generelt forbud mot å være utendørs eller jobbe.

Instruksjoner i forbindelse med portforbudet i julen er ventet å bli kunngjort om kort tid, opplyser ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået AFP.

Sierra Leone har allerede satt halvparten av landets 6 millioner innbyggere i karantene ved at hele distrikter er sperret av rundt omkring i landet.

Øker raskt

Bare i løpet av de tre siste ukene har Sierra Leone registrert 1.319 nye ebola-infeksjoner. Landet har gått forbi Liberia på den dystre statistikken og er nå det landet i verden som er verst rammet av epidemien.

Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyste fredag at det per 10. desember var registrert 6.583 ebola-dødsfall i Sierra Leone, Liberia og Guinea. Antall smittetilfeller er på 18.188, og av disse er 7.897 registrert i Sierra Leone. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere