RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sierra Leones visepresident: – Har søkt asyl hos USAs ambassade

Her er kinesiske ambassadør Zhao Yanbo sammen med Sierra Leones president Ernest Bai Koroma og Sierra Leoness visepresident Samuel Sam-Sumana helt til høyre, ved en anledning i høst.
Her er kinesiske ambassadør Zhao Yanbo sammen med Sierra Leones president Ernest Bai Koroma og Sierra Leoness visepresident Samuel Sam-Sumana helt til høyre, ved en anledning i høst. Foto: Michael Duff (Ap)
Sist oppdatert:
Sierra Leones visepresident sier han har søkt asyl hos den amerikanske ambassaden i Freetown fordi soldater har omringet hjemmet hans.

Visepresident Samuel Sam-Sumana ble kastet ut av president Ernest Bai Koromas parti APC denne måneden etter at en etterforskning skal ha avslørt at han skapte sin egen, rivaliserende politiske gruppe.

– Jeg har flyktet fra huset mitt sammen med min kone til et sted jeg ikke kan avsløre, og jeg venter på å høre fra den amerikanske ambassadøren, sier han til Reuters.

En ikke navngitt kilde ved ambassaden sier Sam-Sumana er inne i bygningen, men opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

I slutten av februar sa visepresidenten at han hadde satt seg selv i karantene etter at en av livvaktene hans døde av ebolaviruset. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere