Sierra Leones visepresident: – Har søkt asyl hos USAs ambassade

Her er kinesiske ambassadør Zhao Yanbo sammen med Sierra Leones president Ernest Bai Koroma og Sierra Leoness visepresident Samuel Sam-Sumana helt til høyre, ved en anledning i høst.

Her er kinesiske ambassadør Zhao Yanbo sammen med Sierra Leones president Ernest Bai Koroma og Sierra Leoness visepresident Samuel Sam-Sumana helt til høyre, ved en anledning i høst. Foto: Michael Duff (Ap)

Sierra Leones visepresident sier han har søkt asyl hos den amerikanske ambassaden i Freetown fordi soldater har omringet hjemmet hans.

14.03.15 14:58

Visepresident Samuel Sam-Sumana ble kastet ut av president Ernest Bai Koromas parti APC denne måneden etter at en etterforskning skal ha avslørt at han skapte sin egen, rivaliserende politiske gruppe.

– Jeg har flyktet fra huset mitt sammen med min kone til et sted jeg ikke kan avsløre, og jeg venter på å høre fra den amerikanske ambassadøren, sier han til Reuters.

En ikke navngitt kilde ved ambassaden sier Sam-Sumana er inne i bygningen, men opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

I slutten av februar sa visepresidenten at han hadde satt seg selv i karantene etter at en av livvaktene hans døde av ebolaviruset. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.