RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigbjørn Johnsen vil ha frislipp på Moss lufthavn

Råde (NTB): Finansdepartementet ønsker frislipp på Moss lufthavn Rygge, noe som betyr at flyplassens åpningstider og takster kan styres lokalt, uten statlig innblanding.

Moss lufthavn Rygge har søkt om å få forlenget sin konsesjon for ti nye år fra 2014. Råde kommunestyre diskuterte saken torsdag kveld. På møtet ble det lagt fram et internt høringsnotat fra statsråd Sigbjørn Johnsens (Ap) departement, skriver Fredriksstad Blad.

I notatet sier Finansdepartementet rett ut at det ikke bør settes statlige begrensninger på flyplassens åpningstider. Det fremgår også at departementet er kritisk til flyplassutgiftene. Departementet viser til at Torp Sandefjord lufthavn selv får bestemme takster som er nødvendig for driften, mens Samferdselsdepartementet har bestemt taktsene på Rygge. Samferdselsdepartementet kontrollerer også åpningstidene på Rygge. Finansdepartementet er dermed på kollisjonskurs med Samferdselsdepartementet syn.

Fremskrittspartiet gleder seg over Finansdepartementets holdning.

- Dette er en sterk støtte til Rygge. Flyplassen er viktig for lokalmiljøet, sier Frp-politiker Terje Lerstein, som selv har vært jagerpilot.

Råde kommune ønsker å utvide Rygges konsesjon til 20 år, og ikke ti år som i dag. Kommunen vil også fjerne taket på 30.000 flybevegelser i året, men vil helst beholde dagens åpningstider. Forsinkede fly kan likevel lande, mener kommunen. Flyplassen selv ønsker mer fleksible åpningstider. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere