*Nettavisen* Nyheter.

Signal fra gissels telefon ikke bekreftet

Det er gått litt over to døgn siden norske Kjartan Sekkingstad, to canadiske menn og en filippinsk kvinne ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao sør i landet. Foto: Handout (Reuters)

Den filippinske marinen har ikke kunnet bekrefte meldinger om at mobiltelefonen til ett av gislene har vært aktiv på øya Balut. Torsdag skal etterforskerne tilbake til åstedet.

– De skal blant annet foreta avhør og fotokonfrontasjoner med mulige vitner. De har med seg bilder fra vårt kartotek, og det vil selvfølgelig være svært interessant om noen av disse samsvarer med dem som bortførte de fire personene, sier den regionale politisjefen Samuel Gadingan til NTB på telefon natt til torsdag.

Det er gått litt over to døgn siden norske Kjartan Sekkingstad, to canadiske menn og en filippinsk kvinne ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao sør i landet.

– Kan være ny gruppe

Gadingan sier politiet ikke er noe nærmere å vite hvem som står bak kidnappingen, men legger til at en identifisering av enkeltpersoner også kan si noe om hvilken gruppe de eventuelt tilhører.

– Ut fra de første meldingene, kan det se ut som om det er snakk om en ny gruppe, sier Filippinenes president Benigno Aquino, ifølge nettavisen Inquirer. Han legger til at det ikke er klart om det er en gruppe som har gått under sikkerhetstjenestens radar eller en gruppe som er dannet nylig.

Fremgangsmåten under bortføringen skal minne om tidligere angrep fra den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen, som er beryktet for å kidnappe utlendinger og kreve løsepenger. Fremgangsmåten er også en faktor når politiet skal forsøke å identifisere kidnapperne.

Resultatløst mobilsøk

Onsdag mente politiet gislene befant seg i provinsen Davao Oriental på østsiden av øya Mindanao. Teorien var at de fire var tatt med opp i et avsidesliggende fjellområde. Mindanao er den sørligste av de store øyene i Filippinene.

Senere på ettermiddagen kom det opplysninger om at en telefon som tilhørte ett av gislene var fanget opp av en basestasjon enda lenger sør, på den lille øya Balut, men dette har altså ikke vært mulig å bekrefte.

– Marinen sendte sine ressurser og personell til øya, men denne aksjonen har ikke gitt noe resultat, forklarer Gadingan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.