RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signaler fra svarte bokser fanget opp

REMUS: Indonesias transportsikkerhetskommisjon opplyser fredag at signaler fra det det savnede AirAsia-flyet er fanget opp ved hjelp av fjernstyrte undervannsroboter.
REMUS: Indonesias transportsikkerhetskommisjon opplyser fredag at signaler fra det det savnede AirAsia-flyet er fanget opp ved hjelp av fjernstyrte undervannsroboter. Foto: Australias marine
Indonesiske letemannskaper har oppfanget signaler fra de svarte boksene til AirAsia-flyet som styrtet i Javasjøen før nyttår.

Tolv dager etter at flyet forsvant med 162 mennesker om bord, opplyste Santoso Sayogo i Indonesias transportsikkerhetskommisjon fredag at signalene omsider var fanget opp.

Letemannskapene kunngjorde onsdag at de hadde lokalisert flyets haleparti på rundt 30 meters dyp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Letingen har fokusert på å finne de svarte boksene som normalt vil gi svar på hva som gikk galt da flyet styrtet, 40 minutter etter avgang fra Surabaya på vei til Singapore. Boksene, som egentlig er oransje, inneholder fredsskriver og taleregistrator.

Fredag lastet letemannskapene store ballonger på helikoptre foran en operasjon for å heise opp halepartiet, selv om Sayogo sier at de svarte boksene ikke lenger er i haleseksjonen.

44 omkomne er hittil hentet opp. De er alle funnet flytende i sjøen, og myndighetene regner med at de fleste av de øvrige befinner seg i flykroppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere