RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signaliserer uendret OPEC-produksjon

Sist oppdatert:
Den saudiarabiske oljeministeren Al al-Naimi sier nå at det sannsynlgivis ikke er behov for noen endring i OPECs produksjonskvoter påmøtet i september
Det kom frem på en pressekonferanse i Russland, melder Reuters. Oljeministeren er der i forbindelse med kronprins Abdullahs offisielle besøk til Moskva.

Oljeprisen har i lengre tid ligget rundt og over OPECs oljeprisintervall, og det har vært spekulasjoner om en økning av produksjon.

Saudis oljeminister Naimi sa imidlertid i går at oljemarkedet er i balansen og han ser ikke tegn til noen ubalanse over de to neste månedene. Ministrene i OPEC skal møtes i Wien 24. september for å diskutere utviklingen i oljeprisen og Iraks produksjon.

- Det er sannsynligvis ikke behov for å gjøre så mye på det neste OPEC-møtet, sa han til journalister i går.

Signalene er i tråd med hva analytikere har antydet, og de forventer at OPEC heller kommer til å produsere over kvotene fremfor å foreta en økning i kvotene. I tillegg forventer OPEC at en del av etterspørselsøkningen utover vinteren vil bli dekket opp av økt produksjon og eksport fra Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere