RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signerer en bunke riggkontrakter

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggkonsernet Pride har signert nye kontrakter for 2,1 milliarder dollar.
Det store amerikanske riggkonsernet har sikret seg en rekke fem års kontrakter i brasiliansk farvann, samt en forlenget kontrakt for boring utenfor Egypt.

Det er den halvtnedsenkbare boreriggen Pride North America som er sikret tre år til med borearbeid utenfor Egypt. Raten er oppgitt til 443.000 dollar pr. dag med en justeringsklausul for det tredje året som kan gi 10 prosent høyere rate avhengig av markedsutviklingen. Riggen kan bore på inntil 7.500 fots havdyp.

Videre er dypvannsriggene Pride Brazil og Pride Carlos Walter begge utstyrt for boring på inntil 5.000 fot sikret nye fem års kontrakter på brasiliansk sokkel. Raten ligger på 295.000 dollar pr. dag inkludert en 15 prosents antatt bonus.

De to siste Pride-riggene som er sikret nye fem års kontrakter utenfor Brasil er Pride South Atlantic og Pride South America. Disse riggene kan arbeid på henholdsvis 4.000 og 1.500 fots havdyp. Ratene som er fremforhandlet ligger på henholdsvis 245.000 og 165.000 dollar pr. dag.

Samlet er kontraktene ventet å inntekter i størrelsesorden 2,1 milliarder dollar for Pride med muligheter for ytterligere 200 millioner dollar i resultatbonuser.

Kontraktene har oppstart o direkte forlengelse av de kontraktene riggene går på i dag som i all hovedsak løper ut i perioden fjerde kvartal 2007 til tredje kvartal 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere