Signerte for 25 millioner euro til Romania

Bucuresti (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) signerte fredag en avtale om som åpner for 25 millioner euro i EØS-midler fra Norge til forbedring av justissektoren i Romania fram til 2016.

Faremo og hennes rumenske ministerkollega signerte avtalen i Bucuresti.

Konkret skal pengestøtten brukes til tiltak mot organisert kriminalitet og menneskehandel, innsats mot vold i nære relasjoner, programmer for domstolssystemet og forbedring av forholdene i fengslene.

Dette er en del av et EØS-program på til sammen 300 millioner euro, betalt hovedsakelig av Norge, som fordeles på ulike tiltak innenfor feltene miljø, klima, kultur og forskning i Sentral- og Sør-Europa mellom 2009-2013 eller til og med 2016. 10 prosent av midlene er øremerket romfolk.

Statsråden var fredag i Romania for å lansere EØS-midlene til justissektorprogrammene, og diskutere tigging og kriminalitet med rumenske myndigheter og frivillige organisasjoner.

Tidligere har det kommet fram at den norske pengestøtten til romfolk har stått ubrukt. Faremo føler seg sikker på at dette ikke vil skje igjen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.