RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signerte ny kontrakt

Sist oppdatert:
Gudmund Taksdal Kongshavn forlenger med Vålerenga.

Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn (20) har signert en kontrakt med Vålerenga som strekker seg ut 2013-sesongen. Kongshavns opprinnelige kontrakt hadde utløp etter årets sesong.

- Vi ser at Gudmund har gjort store framskritt i perioden han har vært i Vålerenga. Han har hatt en veldig fin utvikling og vi ser et stort potensial i han, sier keepertrener Gjermund Østby.

- Gudmund er en keeper som alltid ønsker å bli bedre. Han er treningsvillig og profesjonell.

Kongshavn har i år vært reservekeeper bak Lars Hirschfeld, som i fjor signerte en ny toårskontrakt med Vålerenga.

- Med Lars og Gudmund på kontrakter utover årets sesong føler vi oss trygge på at vi har et godt keeperteam i årene som kommer, avslutter Østby.

Takker Vålerenga

Kongshavn selv er veldig fornøyd med at de nye kontrakten er signert.

- Det er deilig å ha på plass dette. Det er i Vålerenga jeg vil være, sier Kongshavn til vif-fotball.no.

Kongshavn, opprinnelig fra Bergen, kom til Oslo og Vålerenga vinteren 2008 og ble tatt opp i juniorstallen.

- Jeg kom til Oslo fordi foreldrene mine flyttet til Oslo. Jeg tok kontakt med WANG Toppidrett og trente med de en gang. Trenerne der var også juniortrenere i Vålerenga så jeg fikk et prøvespill i klubben og ble til slutt tatt opp i juniorstallen, forteller Kongshavn.

Kongshavn kombinerte fotballspill i Vålerenga med skolegang på WANG og fikk sin debut på a-laget sommeren 2009 mot Odd Grenland på Ullevaal stadion da førstekeeper Troy Perkins var borte med USAs landslag. Nå takker han Vålerenga for muligheten han fikk i 2008.

- Da jeg kom til Vålerenga var jeg litt god på strek, men kunne veldig lite annet. Jeg var også litt dårlig trent, men jeg fikk sjansen her og føler jeg har utviklet meg masse som keeper og person siden jeg kom til klubben, sier han.

- Jeg er sikker på at jeg aldri ville hatt sjansen til å leve av fotballen om jeg ikke hadde flyttet til Oslo og hvis Vålerenga ikke hadde gitt meg muligheten til å utvikle meg her. Det er jeg veldig takknemlig for.

Vil utfordre Hirschfeld

Kongshavn ble albueskadet tidlig i 2010-sesongen og var ute resten av året.

- Med tanke på den skade, så er jeg veldig glad for at Vålerenga turte å satse på kun Lars og meg som keepere i a-stallen inneværende sesong. Det viser at klubben har tro på meg og det er noe jeg setter stor pris på.

Nå satser han på å kjempe om førstekeeperplassen i Vålerenga.

- Lars er en fantastisk fyr og keeper som jeg lærer masse av, men jeg håper å utvikle meg videre og prestere så godt i trening og i kamper at trenerne må vurdere meg også på a-laget, avslutter Kongshavn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere